Aktier

Aktier i Asien: Kursfald efter drop på Wall Street op til Fed-møde

De asiatiske aktiemarkeder følger efter Wall Street i den globale aktienedtur tirsdag morgen, mens markedsdeltagerne gør klar til endnu en renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Den største begivenhed mellem nu og afslutningen af året vil være, hvad Fed gør i morgen, siger aktiechef Jim McCafferty fra Novura i Hongkong til Reuters.

Fokus ligger på, om centralbanken vil fastholde yderligere tre renteforhøjelser i 2019 som det så ud til ved mødet i september, eller om FOMC - der er Federal Reserves pengepolitiske komite - vil tage skridt til en mere forsigtig tilgang i den nuværende økonomiske situation med handelskrig og vækstopbremsning.

- Jeg tror, at der måske er en chance for, at Fed giver et mere dæmpet budskab med hensyn til væksten, og om hvor aggressiv banken vil være for såvidt angår fremtidige renteforhøjelser, siger Jim McCafferty.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavets aktier uden for Japan falder 0,3 pct.

I Tokyo falder Nikkei-indekset 1,7 pct., og det brede Topix-indeks dropper 1,8 pct.

Investorerne i Kina er også negative. Shanghai Composite-indekset ligger med et minus på 1,1 pct., mens CSI 300-indekset viger 1,2 pct., og Hongkongs Hang Seng-indeks dropper 1,3 pct.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med et minus på 0,7 pct., mens Kospi-indekset i Seoul falder 0,6 pct., og Singapores Strait Times-indeks dropper 2,1 pct.

Sydneys ASX-indeks slutter dagen med et minus på 1,2 pct.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med stigninger på 0,1-0,2 pct. efter at have været handlet med plusser på 0,6 pct. i den tidlige morgenstund i Asien.

Indeksværdi klokken 06.15.

Læs også
Top job