Aktier

Europa/aktier: Oliesektoren tynger i blandede markeder efter prisfald

Faldende oliepriser trækker de europæiske olieselskaber ned i dybet på børserne tirsdag, hvor der er en blandet udvikling i de store indeks på tværs af Europa.

I London dykker det toneangivende FTSE 100-indeks 0,4 pct., mens det tyske DAX-indeks stiger 0,4 pct., og CAC 40-indekset i Paris går 0,1 pct. tilbage

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks falder 0,2 pct., og det er olie- og gassektoren samt forsyningsselskaberne, der trækker ned med sektorfald på 1,5 pct.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, ligger tirsdag eftermiddag til et fald på 2,5 pct. til 58,10 dollar, og det er særligt bekymringer for et stigende amerikansk udbud af olie, som sender prisen ned.

Det er medvirkende til, at europæiske olie- og gasselskaber som Aker BP, Subsea 7, OMV, Lundin Petroleum og Total falder mellem 2,3 pct. og 4,5 pct. tirsdag.

Omvendt trækker bilsektoren op i det fælleseuropæiske indeks med en samlet stigning på 1 pct., og det er særligt producenterne af bilreservedele, som har en god dag.

Den franske reservedelsproducent Faurecia og Hella, der er en tysk producent af elektroniske komponenter, nyder godt af den positive stemning, og de to aktier stiger henholdsvis 3,8 pct. og 3,6 pct. tirsdag.

En af tirsdagens højdespringere er den internetbaserede tøjbutik Zalando, der havde en hård dag på børsen i Frankfurt mandag, efter at en choknedjustering fra den britiske netbutik Asos var med til at presse aktierne eksponeret mod detailhandlen.

Zalando-aktien henter lidt af det tabte igen tirsdag, hvor aktien stiger 5,6 pct. på børsen i Frankfurt, mens Asos stiger 4,9 pct. i London.

Medicinalselskabet Indivior ligger også helt i toppen af Stoxx 600-indekset, efter at selskabet tirsdag har annonceret, at omsætningen for midlet Sublocade kommer til at overgå den øvre ende af selskabets tidligere udmeldte prognoseinterval på 8-10 mio. dollar. Aktien stiger 9 pct.

Læs også
Top job