Aktier

Europa/aktier: Trykket oliesektor tyngede markedet

Faldende oliepriser trak de europæiske olieselskaber ned i dybet tirsdag, hvor de store indeks på tværs af Europa endte dagen med røde tal.

I London dykkede det toneangivende FTSE 100-indeks 0,9 pct., mens det tyske DAX-indeks faldt 0,1 pct., og CAC 40-indekset i Paris gik 0,7 pct. tilbage

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede med et fald på 0,7 pct., og det var særligt olie- og gassektoren samt forsyningsselskaberne, der trak ned med fald på henholdsvis 2,2 pct. og 2 pct.

Prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, lå ved europæisk lukketid tirsdag til et fald på 4,2 pct. til 57,10 dollar, og det var særligt bekymringer for et stigende amerikansk udbud af olie, der sendte prisen ned.

Det var medvirkende til, at europæiske olie- og gasselskaber som Total, Aker BP, Tullow Oil og Lundin Petroleum faldt mellem 2,6 pct. og 4,4 pct.

En af tirsdagens højdespringere var den internetbaserede tøjbutik Zalando, der havde en hård dag på børsen i Frankfurt mandag, hvor en choknedjustering fra den britiske netbutik Asos var med til at presse aktierne i detailhandlen.

Zalando-aktien hentede lidt af det tabte igen tirsdag, hvor aktien endte 8,7 pct. højere på børsen i Frankfurt, mens Asos steg 0,8 pct. i London.

Medicinalselskabet Indivior sluttede også helt i toppen af Stoxx 600-indekset, efter at selskabet tirsdag annoncerede, at omsætningen for midlet Sublocade kommer til at overgå den øvre ende af selskabets tidligere udmeldte prognose. Aktien steg 18,4 pct.

Læs også
Top job