Aktier

Aktier/åbning: Femte negative dag i træk med B&O på pinebænken

Med Novozymes i bunden indleder det toneangivende danske C25-indeks torsdagens handel med et fald på 1,7 pct. til niveauet 1005,83.

Dermed er der udsigt til, at nedturen for det danske eliteindeks vil fortsætte for femte dag i træk. Indekset sluttede onsdag med et fald på 2,3 pct.

Novozymes falder 4,3 pct. til 284,40 kr. efter en nedjusteret anbefaling.

Men en stor del af opmærksomheden tiltrækker B&O sig med et markant fald på 23,5 pct. til 107 kr., som reaktion på at selskabet onsdag aften nedjusterede sine forventninger til salget i 2018/19 til en omsætning på samme niveau som året før. Tidligere ventede selskabet en stigning på i salget på ”over 10 pct.” Aktien sluttede onsdag 2,2 pct. højere i 139,80 kr.

Torsdagens negative åbning var ventet efter tilbagegang i den amerikanske aktiehandel onsdag og fortsat pessimistisk stemning på de fjernøstlige markeder.

Den globale aktiehandel blev onsdag aften sendt ud på skråplanet af udtalelser fra chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell. Som afslutning på bankens todages rentemøde sagde han, at økonomien ikke kommer til at mærke markedsuroen, som ventes at fortsætte ind i det nye år. Dermed skuffede Powell de aktiehandlere, der havde håbet på, at netop markedsuroen ville give centralbankens rentekomite anledning til en pause i de påtænkte renteforhøjelser.

Ud over den generelle negative tendens, er der en række konkrete danske selskabsnyheder, som handlerne kan forholde sig til i torsdagens marked. Ikke mindst efter at det amerikanske finanshus JPMorgan har været på en lille turné i det danske aktiemarked.

Blandt C25-aktierne har Novozymes fået sænket anbefalingen af JPMorgan til ”undervægt” fra ”neutral”, og kursmålet sættes ned med 25 kr. til 275 kr. Det viser data fra Bloomberg News.

Og også William Demant har været under behandling af JPMorgan, som sænker kursmålet for aktien til 237 kr. fra 249 kr. Anbefalingen ”neutral” fastholdes ifølge Bloomberg News. Høreapparataktien falder fra åbningen 1,9 pct. til 191,50 kr.

Endelig har samme JP Morgan være omkring Coloplast og sat kursmålet op til 491 kr. fra 477 kr. JPMorgan fastholder anbefalingen ”undervægt” af aktien, der indleder torsdagens handel med et tab på 1,1 pct. til 619 kr.

For it-selskabet Simcorp er torsdagens nyhed en rammeaftale med en eksisterende tysk kunde, men aktien falder 1,3 pct. til 455,60 kr.

For snart-C25-aktien Sydbank har ABG sænket sit kursmål til 180 kr. fra 190 kr. Justeringen er ifølge Bloomberg News dateret onsdag, som var dagen efter, at banken nedjusterede sine forventninger til 2018-resultatet med henvisning til uroen på de finansielle markeder. Torsdag ligger aktien 1,1 lavere i 150,30 kr. i den indledende handel.

Biotekselskabet Veloxis modtog onsdag aften de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse af selskabets lægemiddel Envarsus XR til førstelinjebehandling for at sikre mod organafstødning hos patienter, som får en nyretransplantation. Veloxis-aktien løftes 17,2 pct. til 2,17 kr.

Torsdag morgen har Solar oplyst, at selskabet planlægger salg af sin norske træningsvirksomhed, Scandinavian Technology Institute. I forlængelse heraf ændrer selskabet sine forventninger til omsætningen og driftsoverskud i 2018 som følge af, at det norske selskab nu bogføres som ophørende forretning. Solar-aktien, der sluttede onsdagen i 273,50 kr., afventer fortsat handlernes reaktion på nyheden.

Torsdagens to planlagte regnskaber kommer fra entreprenørselskabet Per Aarsleff, der i det forskudte regnskabsår 2017/18 venter et driftsresultat (EBIT) på 470 mio. kr., og fra Roblon, som i 2017/18 venter en omsætning i niveauet 235 mio. kr. og et resultat før skat omkring 20 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.