Aktier

Aktier/middag: B&O rundbarberes på rød børsdag

Børserne blinker alle rødt i Europa torsdag, og den danske er ingen undtagelse. Det toneangivende C25-indeks er på vej mod sin femte dag i træk med tilbagegang, og uden for indekset er der tørre kurstæsk til Bang & Olufsen efter en nedjustering.

Markedets dårlige humør kan spores til onsdag aftens udtalelser fra chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell. Som afslutning på bankens rentemøde sagde han, at økonomien ikke kommer til at mærke uroen på de finansielle markeder, som i øvrigt ventes at fortsætte ind i det nye år.

Dermed skuffede centralbankchefen de mange, der havde håbet på, at markedsuroen - og risikoen for en opbremsning i den økonomiske vækst - ville give anledning til en pause i de påtænkte renteforhøjelser.

- Overskriften på mødet må være, at Fed (centralbanken, red.) strakte sig så langt som den kunne, men det var ikke nok for investorerne. De havde tydeligvis sat næsen op efter et endnu mere blødt budskab, men det har givetvis ikke været muligt for Fed at bløde mere op på budskabet, skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en kommentar.

C25 ligger ved 11.45-tiden 1,7 pct. lavere i 1006,36 og risikerer dermed at gå under niveauet 1000 for kun anden gang i indeksets toårige historie.

Det er dog B&O, der er dagens store danske historie, idet selskabet falder 31,5 pct. til 95,80 kr. oven på en nedjustering onsdag aften.

Struer-selskabet tror nu, at regnskabsåret 2018/19, der startede 1. juni, vil give en omsætning på samme niveau som regnskabsåret før. Tidligere ventede selskabet ellers en stigning i salget på "over 10 pct.".

Det giver anledning til bekymring for, om selskabet kan nå sine langsigtede finansielle mål, vurderer analytiker i Sydbank Morten Imsgard, der peger på, at selskabet er afhængig af, at dampen hele tidens holde oppe, hvis de langsigtede mål skal være realistiske.

- B&O har en forventning om, at det i år og i de to næste år har en omsætningsvækst på i gennemsnit over 10 pct. Hvis man har nul i år, skal der ske noget af en ketchupeffekt de kommende år. Ellers når B&O det ikke, siger Morten Imsgard.

B&O-topchef Henrik Clausen holder i første omgang kortene tæt ind til kroppen og vil først uddybe nedjusteringen i forbindelse med halvårsregnskabet, der er blevet rykket frem til 8. januar.

Det amerikanske finanshus JPMorgan har været på en lille turné i det danske aktiemarked. Blandt C25-aktierne har Novozymes fået sænket anbefalingen af JPMorgan til ”undervægt” fra ”neutral”, og kursmålet sættes ned med 25 kr. til 275 kr. Det viser data fra Bloomberg News.

Og også William Demant har været under behandling af JPMorgan, som sænker kursmålet for aktien til 237 kr. fra 249 kr. Anbefalingen ”neutral” fastholdes ifølge Bloomberg News.

Endelig har investeringsbanken været omkring Coloplast og sat kursmålet op til 491 kr. fra 477 kr. JPMorgan fastholder anbefalingen ”undervægt” af aktien.

Novozymes falder 2,9 pct. til 288,70 kr. og befinder sig blandt de dårligste aktier i C25 torsdag, mens William Demant og Coloplast holder sig omkring middelniveauet med fald på henholdsvis 2,2 og 1,7 pct. ved middagstid.

I C25 er det kun Novo Nordisk, der holder sig over nulpunktet. Medicinalaktien stiger 0,8 pct. til 299 kr.

For den kommende C25-aktie Sydbank har ABG sænket sit kursmål til 180 kr. fra 190 kr. Justeringen er ifølge Bloomberg News dateret onsdag, som var dagen efter, at banken nedjusterede sine forventninger til 2018-resultatet med henvisning til uroen på de finansielle markeder. Torsdag ligger aktien 3,4 pct. lavere i 146,70 kr., og den er dermed samlet faldet 8 pct. siden nedjusteringen.

Biotekselskabet Veloxis modtog onsdag aften de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse af selskabets lægemiddel Envarsus XR til førstelinjebehandling mod organafstødning hos patienter, som får en nyretransplantation. Veloxis-aktien er en af få positive aktier og stiger hele 13,9 pct. til 2,11 kr.

Entreprenørselskabet Per Aarsleff og industrivirksomheden Roblon har begge aflagt regnskaber for 2017/18 med løfter om vækst i det kommende regnskabsår. Begge aktier mødes dog med kursfald på 3 til 4 pct. i markedet.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.