Aktier

Nye aktiefald i Asien

De asiatiske aktiemarkeder tager farve efter julemandens nissedragt og følger efter Wall Street i den globale aktienedtur fredag, hvor volumen dog bærer præg af den forestående juleferie og årsafslutning.

Truslen om en amerikansk regeringsnedlukning og yderligere stigninger i amerikanske låneomkostninger øger investorens uro over de økonomiske udsigter.

Og i de helligdagstynde markeder giver den nedadgående spiral anledning til en selvforstærkende effekt med mere salg til følge.

- Negativt momentum er en nøglefaktor for investorernes adfærd. Udviklingen efterfølges af en retfærdiggørelse af de grundlæggende faktorer. Udsalget er færdigt, når det er overstået, siger markedschef Michael McCarthy fra CMC Markets i Sydney til Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavets aktier uden for Japan falder 0,5 pct.

I Tokyo øges den negative indstilling af en styrkelse af den japanske yen. Nikkei-indekset falder 1,4 pct., og det brede Topix-indeks dropper 1,9 pct.

Investorerne i Kina er også negative. Shanghai Composite-indekset ligger med et minus på 1,2 pct., og CSI 300-indekset viger 1,7 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks begrænser faldet til 0,2 pct.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks så godt som uændret, mens Kospi-indekset i Seoul falder 0,3 pct., og Singapores Strait Times-indeks dropper 0,2 pct.

Sydneys ASX-indeks slutter dagen med et minus på 0,7 pct.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med fald på op til 0,4 pct.

Indeksværdi klokken 05.30.

Læs også
Top job