Aktier

Tirsdagens aktier: Parken og B&O banket op i positivt marked

Nyhederne på det danske aktiemarked koncentrerede sig tirsdag om selskaber uden for eliteaktierne - Parken, B&O og Matas.

Eliteindekset, C25, lukkede tirsdag 0,9 pct. højere i 1037,40. Alle C25-aktier er steget i år bortset fra Tryg og Ambu, der er faldet 0,6-1,2 pct.

Aktien i Parken Sport & Entertainment steg til tops, efter at en artikel i Insidebusiness berettede, at en gruppe udenlandske investorer har kastet deres kærlighed på selskabet. Selskabets største aktionær, LD, bekræftede efterfølgende interessen.

Der var også positive reguleringer til Matas og B&O efter henholdsvis en handelsopdatering og et halvårsregnskab og telekonference.

- Det har været en god dag primært båret frem af positive meldinger om handelskrigen, forklarer senioraktiehandler i Jyske Bank Martin Munk. Han pointer dog, at hverken handelskrig eller brexit har fundet en løsning og fortsat kan poppe op igen.

- Men indtil videre er knappen sat på risk-on.

Parkens bestyrelse ventes ifølge Insidebusiness at modtage et købstilbud senere i denne uge på underholdningskoncernen. Det erfarer mediet med henvisning til en "lang række" unavngivne kilder med indsigt i opkøbsplanerne.

Investorgruppen har den amerikanske investeringsfond Fortress i ryggen og har allerede været i dialog med LD, der er storaktionær i Parken.

Ifølge Insidebusiness ser LD positivt på investorernes plan om at betale 105-120 kr. per aktie i Parken. Det er et niveau, aktien ikke har været over siden sommeren 2011.

Buddet vil svare til en samlet pris på Parken på 1-1,2 mia. kr. - svarende til en præmie på mellem 25-43 pct. i forhold til mandagens lukkekurs.

Tirsdag lukkede Parken-aktien oppe med 21,4 pct. i 100,00 kr.

Bang & Olufsen aflagde tirsdag regnskab for andet kvartal og kunne her fortælle mere detaljeret om baggrunden for den nedjustering, som selskabet kom med 19. december. Dengang blev aktien sendt ned med hele 34 pct., da forventningerne til omsætningsvæksten i 2018/19 blev nedjusteret til nul fra "over 10 pct.".

Resultaterne for andet kvartal er på linje med de foreløbige salgstal og oplysninger om overskudsgraden, som B&O annoncerede i forbindelse med nedjusteringen i 19. december.

Efter selskabets telekonference satte Bang & Olufsen yderligere turbo på stigningen.

- På telekonferencen understregede ledelsen af selskabets nedjustering var en engangsforeteelse, og den købte markedet, forklarer senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje til Ritzau Finans.

B&O-aktien endte med en stigning på 15,9 pct. til 108 kr. Før nedjusteringen i december var kursen 140 kr.

Selskabsspecifikt var der også opmærksomhed til Matas, som leverede en handelsopdatering for tredje kvartal, der løber fra oktober til og med december og dermed tæller det vigtige julesalg. Det sammenlignelige salg viste en vækst på 0,5 pct., hvilket blev modtaget positivt. Aktien blev dog sendt ned med 1,3 pct. til 66,30 kr.

Konsensus i markedet var et fald på 1-1,5 pct. ifølge Alm. Brand, der derfor ser meldingen som en positiv overraskelse.

I blandt eliteaktierne endte Pandora, der steg 3,8 pct. til 285,50 kr.,tæt toppen af indekset. Det var selskabets fjerde stigning i træk.

- Jeg vurderer stigningen i Pandora som en understregning af, at investorerne har skruet op for risikoen, siger Martin Munk.

GN var også i fin form og er den C25-aktie der er steget mest i år - 13,5 pct.Tirsdag steg den 4,1 pct. til 276,10 kr.

- Et nyintroduceret produkt samt generelt gode nyheder fra selskabet den senere tid er med til at holde aktien i fin form, siger Martin Munk.

FLS fik en cementordre til Sydamerika på 350 mio. kr. og sammen med positive toner fra handelskrigen, er det forklaringen på stigning tirsdag på 1,6 pct. til 319 kr.

- FLS nyder som transportaktierne - Mærsk og DSV - godt af de positive forventninger til en løsning af handelskrigen mellem Kina og USA, vurderer Martin Munk.

Mærsk steg 1,2 pct. til 8816 kr., og DSV steg 3,6 pct. til 476,90 kr.

Ambu dannede agterlanterne med et fald på 6,5 pct. til 154,70 kr.

Sydbank har efter den senere tids stærke kursudvikling i medicovirksomheden Ambu valgt at sænke anbefalingen af aktien til "hold" fra tidligere "køb".

- Ambu-aktien er steget 39 pct. siden 21. november 2018, hvor vi indledte analysedækningen af Ambu-aktien med en købsanbefaling. Dermed har Ambu i perioden outperformet det danske aktiemarked markant, skriver senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank i et notat.

Han vurderer, at den nuværende aktiekurs nu indregner nogle væsentligt mere positive indtjeningsforventninger, men at det også er sandsynligt, at Ambu kan indfri indtjeningsforventningerne – eller potentielt overgå dem.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.