Aktier

Aktier/åbning: Danske Bank tager endnu en tur ned i rødt indeks

Danske Bank bliver endnu en gang hængt til tørre med placeringen som den mest faldende aktie i det danske eliteindeks. I de indledende handler torsdag morgen falder en aktie i banken med 3,2 pct. til 127,15 kr.

Også for C25 er de røde lamper tændt, og indekset falder 0,4 pct. til 1040,0. Kun et par enkelte aktier stiger med Jyske Bank i toppen qua et plus på 0,3 pct. til 243,40 kr. uden nyt.

Det er stigende bekymringer om en handelsaftale mellem Kina og USA, der får markederne til at falde. Det bekymrer, at der ikke er kommet detaljer frem om aftalen, efter at et tre dages forhandlingsmøde blev afsluttet onsdag - uden en udmelding på resultatet, noterer Handelsbanken i en kommentar.

Investorerne sender endnu en gang Danske Bank-aktien ned på grund af hvidvasksagen i Estland. Nu er banken og fire tidligere topledere blevet sagsøgt af en amerikansk pensionskasse som følge af tab relateret til sagen. De fire sagsøgte er, udover banken, tidligere administrerende direktør Thomas Borgen, tidligere bestyrelsesformand Ole Andersen og to tidligere finansdirektører, skriver Reuters.

Det er den amerikanske pensionskasse The Plumpers & Steamfitters Local 773 Pension Fund, der vil have sine penge igen efter tab relateret til sagen om hvidvask af store summer gennem bankens filial i Estland.

I år ligger Danske Bank på de første syv handelsdage med et fald på 1,2 pct. efter et fald på 44,4 pct. i 2018 på grund af skandalen.

Pandora har fået skåret sit kursmål til 318 kr. fra 432 kr. af finanshuset Berenberg. Anbefalingen er dog fortsat "hold". Berenberg skærer i forventningerne til væksten i omsætningen de kommende år og forventer, at den kommer til at ligge næsten fladt frem mod 2020.

Pandora falder 1,3 pct. til 276,80 kr. torsdag morgen efter ti minutters handel.

Norske DNB ser potentiale for store stigninger i Genmab-aktien. Banken indleder dækning af det danske biotekselskab med anbefalingen "køb" og et kursmål 1540 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Det er 38,5 pct. højere end Genmab-aktiens lukkekurs onsdag på 1112 kr.

Aktien falder med 0,8 pct. til 1103 kr. torsdag morgen.

Blandt sidepapirerne har Parken de seneste dage fået opmærksomhed, efter at Insidebusiness berettede om, at en udenlandsk investor ville fremsætte et købstilbud på selskabet. Onsdag oplyste Parken, at selskabet havde fået en invitation til et møde om selskabets fremtid af den interesserede køber, men to storaktionærer afviste at sælge deres aktier. Det fik senere hovedaktionæren LD til at oplyse, at der nu ingen forventninger er, om at etablere en konstruktiv dialog.

Parken stiger 0,4 pct. til 93,20 kr.

Også Nordea har fået sænket kursmålet. Det er canadiske RBC, der nu sætter kursmålet til 67,20 kr. fra 74,67 kr. Anbefalingen er fortsat "sector perform".

Nordea falder 0,6 pct. til 57,65 kr.

Tilbage i eliteindekset havde FLSmidth en god dag på børsen onsdag, efter at selskabet oplyste, at det nu som planlagt har solgt sine aktiviteter inden for materialehåndtering. Salgsprisen er ukendt, men enheden havde i 2017 en omsætning på 880 mio. kr. FLSmidth falder 1,2 pct. til 322,50 kr. torsdag morgen.

Og så var Vestas klar med positive nyheder onsdag, hvor selskabet løftede forventningerne til de frie pengestrømme i 2018 som følge af en stærk ordreindgang. Vestas sigter efter frie pengestrømme i niveauet 400 mio. euro mod tidligere "minimum" 100 mio. euro. Vindmølleselskabet lavede en tilsvarende opjustering samme tid sidste år.

Vestas trækker dog 1,1 pct. fra kursen i forhold til onsdag til 505,80 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.