Aktier

Fredagens aktier: Ambu endte i toppen i svagt negativt marked

Ambu steg fredag til vejrs i et dansk eliteindeks, der trods en indledende stigning sluttede ugens sidste handelsdag af stort set uændret med at falde marginale 0,02 pct. til 1037,65.

Det var ifølge chefhandler Mads Zink fra Danske Bank en negativ historie om konkurrenten Olympus, som fik Ambu-aktien til at stige. Den endte 1,7 pct. højere i 158,60 kr.

- Der har været en episode med bakterier i et af Olympus' endoskoper, og det taler lidt for sikkerheden ved engangsskoper. Ambu har det lidt med at overdrive på de her historier - både i den positive og negative retning, siger han.

Øverst endte Pandora dog - uden selskabsspecifikt nyt - med et plus på 2,0 pct. til 282 kr.

Også Danske Bank var i fokus fredag, hvor banken oplyste, at den - igen - regner med at blive sigtet for hvidvask i Frankrig, efter at hvidvaskjægeren Bill Browder torsdag rettede nyt skyts mod banken ved et pressemøde på Christiansborg.

Banken holdt dog næsen oven vande med en stigning på 1,4 pct. til 129,55 kr.

- I det store perspektiv er det her en meget lille del af hvidvasksagen. Derfor får aktien lov til at stige, for man havde måske frygtet, der ville komme mere frem, forklarede ABG-børsmægleren Nikolaj Holmsgaard fredag ved middagstid.

Vestas bidrog også til nyhedsstrømmen fredag, hvor selskabet orienterede om årets anden ordre - 101 megawatt (MW) til et kinesisk projekt.

Selskabet oplyste også, at den tidligere socialdemokratiske statsminister Helle Thorning-Schmidt er på vej ind i bestyrelsen. Aktien steg 0,3 pct. til 504,60 kr.

Blandt de mest faldende aktier var fredag Mærsk, hvis B-aktien faldt 1,7 pct. til 8730 kr. Rederiet fik fredag ratetal fra Shanghai Shipping Exchange, som viste et SCFI-indeks, der faldt marginalt efter to ugers optur.

Derudover fik Mærsk skåret sit kursmål hos UBS til 9600 kr. fra 10.200 kr. UBS kiggede også på Simcorp og løftede kursmålet til 473 kr. fra 438 kr. Aktien steg 1,6 pct. til 484,60 kr.

Helt i bund endte dog Novozymes-aktien med et fald på 3,0 pct. til 297,50 kr. Selskabet fik skåret sit kursmål hos Credit Suisse til 383 kr. fra 400 kr. forud for helårsregnskabet 24. januar.

De store finanshuse var over en bred kam ude med anbefalings- og kursmålsændringer fredag. Jefferies kiggede blandt andet på de danske høreapparataktier, GN og WDH.

GN fik skåret sit kursmål til 343 kr. fra 380 kr., mens anbefalingen "køb" blev gentaget. Aktien faldt 0,7 pct. til 275,60 kr. WDH fik løftet sin anbefaling til "hold" fra "underperform", og aktien steg 0,6 pct. til 203,60 kr. Kursmålet på 210 kr. blev gentaget.

Jefferies kiggede også på Coloplast, som fredag faldt 0,1 pct. til 600,80 kr. Finanshuset løftede sin anbefaling til "hold" fra "underperform", mens kursmålet blev hævet til 630 kr. fra 460 kr.

FLSmidth-aktien faldt med 1,7 pct. til 320 kr. SEB har genoptaget sin dækning af selskabet med en "neutral" anbefaling og et kursmål på 320 kr.

Tryg blev også sendt til bunds med et kursfald på 1,0 pct. til 163 kr. Her sænkede Danske Bank sin anbefaling til "hold" fra "køb", mens kursmålet fik et hak ned til 175 kr. fra 180 kr.

Også ISS og Chr. Hansen fik nyt fra analytikerkorpset fredag. ISS, der faldt med 0,2 pct. til 189,45 kr., fik sænket sit kursmål af SHB med omtrent 9 pct. til 250 kr. og gentaget sin købsanbefaling, mens Chr. Hansen fik løftet sit kursmål af Exane.

Det lyder nu på 565 kr. mod tidligere 535 kr., mens anbefalingen stadig er "underperform". Enzymaktien faldt 0,2 pct. til 621,60 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.