Aktier/tendens: Sidelæns dans og en storaktionær mindre til Danske
En afventende indstilling hos investorerne kan give små indeksbevægelser på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor især Danske Bank kan komme i fokus, efter at verdens største kapitalforvalter har reduceret sit ejerskab af banken.
Med hensyn til det generelle danske aktiemarked, som målt på eliteindekset C25 tirsdag steg 0,8 pct. til 1039,62, ser det ud til at gå en relativt rolig morgen i møde.
Det skyldes, at de handlende i øjeblikket lurer på blandt andet handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, og hvad der kommer af udfald fra den kant.
Herudover afventer investorerne kommentarer og reaktioner fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der afsluttes onsdag aften efter dansk børslukning.
- Der faldt ro over investorerne i går, og de trækker vejret inden Fed-mødet, handelsforhandlingerne mellem USA og Kina samt jobrapporten fra USA, skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en kommentar.
Vendes blikket mod omverdenen, så har der i USA ikke været store ændringer i de ledende aktieindeks siden dansk børslukning, og onsdag har udviklingen i Asien været blandet. I futureshandlen har plusserne et lille overtag, men det er i småtingsafdelingen.
I forhold til selskaberne herhjemme vil investorerne kigge mod blandt andet Danske Bank, som tirsdag faldt 0,1 pct. til 122,40 kr. Blackrock, der er verdens største kapitalforvalter, har nemlig reduceret sin andel af aktier i banken og ejer nu 4,99 pct. Derved kan Blackrock ikke længere kalde sig storaktionær i Danske Bank.
Fra forsikringssektoren kan der blive kigget mod Topdanmark og Tryg, efter at Keefe, Bruyette & Woods (KBW) har sænket anbefalingen af de to aktier til "underperform" fra "market perform". KBW lægger i samme omgang 10 kr. til kursmålet for Tryg, så det nu lyder på 150 kr., mens kursmålet for Topdanmark løftes til 280 kr. fra 265 kr.
Topdanmark-aktien steg tirsdag 0,3 pct. til 319,40 kr., mens Tryg-aktien steg 0,9 pct. til 169,20 kr.
Novozymes og Vestas er ligeledes blevet kigget efter i sømmene af analytikerne. For Novozymes løfter JPMorgan anbefalingen til "neutral" fra "undervægt" uden at ændre ved kursmålet på 275 kr.
Samtidig får Vestas løftet kursmålet af Nordea til 585 kr. fra 535 kr. uden nogen ændringer i købsanbefalingen, mens HSBC løfter kursmålet for Vestas-aktien til 550 kr. fra 520 kr. uden at røre ved "hold"-anbefalingen.
Novozymes-aktien steg tirsdag 0,9 pct. til 279,50 kr., og Vestas-aktien lukkede 5 pct. højere i 536,40 kr.
Uden for eliteindekset fremlagde NNIT tirsdag aften det årsregnskab, som egentlig først skulle have været fremlagt onsdag. De tørre tal viste en fremgang i omsætningen til 3007 mio. kr. fra 2892 mio. kr. i 2017 og en vækst i resultatet af primær drift (EBIT) til 305 mio. kr. fra 276 mio. kr.
I det nye regnskabsår spår NNIT en omsætningsvækst i lokale valutaer på 3-6 pct. og en overskudsgrad (EBIT) i faste valutaer på 10-10,5 pct. NNIT-aktien faldt tirsdag før regnskabet 1,2 pct. til 212 kr.
Også Andersen & Martini havde nyt efter dansk børslukning, hvor bilforhandleren nedjusterede forventningerne til hele 2018, hvor er nu ventes et resultat før skat i niveauet 1-2 mio. kr. mod tidligere ventet et overskud på 5-10 mio. kr.
Ifølge selskabet er det Opel-forretningen, der har skuffet. Aktien i Andersen & Martini steg tirsdag før nyheden 2,5 pct. til 61,50 kr.
/ritzau/FINANS