Aktier/åbning: DSV på pinebænken sender C25 ned i ellers rolig start
De danske aktier er startet ganske afdæmpet mandag morgen, hvor DSV som den eneste aktie bevæger sig mere end 1 pct. blandt elitepapirerne i C25-indekset.
DSV's bevægelse er nedad, efter at selskabet har fået en dårlig nyhed fra Schweiz, og det er nok til at sende hele C25 ned med 0,4 pct. til 1050,33 efter omtrent ti minutters handel.
Det følger efter en stigning på 1,9 pct. fredag, hvor Danske Bank og Novo Nordisk efter regnskaber var de helt store trækheste. Og også de to selskaber er der igen opmærksomhed til mandag.
DSV MØDER MODSTAND HOS OPKØBSMÅLS HOVEDAKTIONÆR
DSV har mødt modstand i sine bestræbelser på at overtage schweiziske Panalpina.
Schweizernes hovedaktionær, Ernst Göhner-gruppen, der ejer omtrent 46 pct. af aktierne i Panalpina, støtter nemlig ikke tilbuddet, fremgår det af en meddelelse mandag.
I stedet støtter aktionæren bestyrelsen i at jagte en selvstændig vækststrategi, som kan inkludere opkøb. Panalpina fortsætter med at vurdere situationen med sine rådgivere, lyder det i meddelelsen.
DSV-aktien falder 4,8 pct. til 508 kr. fra start mandag, men aktien er dog fortsat 7,5 pct. højere, end inden det kom frem, at DSV har afgivet bud på Panalpina.
FLERE SÆNKEDE KURSMÅL TIL DANSKE BANK
Efter fredagens regnskab for fjerde kvartal fra Danske Bank, der ikke bragte større nyheder om hverken hvidvasksagen i Estland eller den kommende topchef for banken, har flere analysehuse skruet en smule ned for kursmålene for aktien.
Norske ABG Sundal Collier har sænket sit kursmål til 155 kr. fra 170 kr., mens JPMorgans kursmål er skruet ned til 160 kr. fra 170 kr., og franske Société Générale har sænket sit kursmål til 130 kr. fra 140 kr.
Anbefalingerne er fortsat henholdsvis "køb", "overvægt" og "hold".
Nordea anbefaler fortsat "køb", men har sænket kursmålet til 180 kr. fra 210 kr.
I selve regnskabet viste Danske Bank indtægter på toplinjen, handelsindtægter og en bundlinje, der alle var en spids bedre end ventet i markedet, og for 2019 lægges der op til et samlet overskud på størrelse med 2018's, der lød på 15 mia. kr.
Aktien falder 0,5 pct. til 126,20 kr. mandag morgen efter fredagens fremgang på 5,2 pct.
Novo Nordisks årsregnskab fredag morgen indeholdt pæne forventninger til 2019, mens også et par af nøglemidlerne præsterede godt i fjerde kvartal.
Endelig fortalte medicinalselskabet, at det benytter en såkaldt "priority review voucher" til at få diabtespillen oral Semaglutid hurtigere igennem godkendelsesprocessen hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.
Siden har Handelsbanken sænket sin anbefaling af Novo til "akkumuler" fra "køb", fremgår det af Bloomberg News. Kursmålet er sænket til 363 kr. fra 375 kr.
Novo-aktien falder 0,8 pct. til 315 kr. fra start mandag efter fredagens plus på 4,4 pct.
For Ambu har de foregående to handelsdage budt på store kursudsving, da aktien torsdag - oven på regnskabet for første kvartal 2018/19 - steg 8,6 pct., inden den fredag vendte rundt og faldt 7,3 pct., efter at Carnegie sænkede anbefalingen til "sælg" fra "hold".
Derfor er det også værd at holde øje med den aktie igen i mandagens handel, hvor aktien er startet 0,2 pct. højere i 160,30 kr.
FLERE REGNSKABER I VENTE
Mandag er desuden sidste chance for at positionere sig i aktierne i medicinalselskabet Lundbeck og smykkeselskabet Pandora, inden de to afleverer regnskabstal for fjerde kvartal sidste år tirsdag morgen.
Hos Lundbeck vil investorerne formelig holde særligt øje med, hvor mange penge selskabet er klar til at bruge på at skabe vækst de kommende år, mens fokus hos Pandora er på, hvordan selskabet igen vil få mere gang i væksten.
Lundbeck stiger 0,6 pct. til 284 kr., mens Pandora løftes 0,7 pct. til 288,50 kr.
Blandt sidepapirerne har rederiet DFDS fået løftet sit kursmål hos svenske SEB til 330 kr. fra 280 kr. Anbefalingen er fortsat "hold".
DFDS er startet uændret i 308,60 kr. mandag.
/ritzau/FINANS