Aktier

Tirsdagens aktier: GN, Ambu og Rockwool i fin form i vinterferiemarked

I et vinterferieramt aktiemarked var det tirsdag Rockwool, GN Store Nord og Ambu, der endte i top. De to første uden selskabsspecifikke nyheder, mens Ambu meldte om forlængelse af tre amerikanske kontrakter.

C25-indekset endte dagen med et plus på 1,2 pct. i indeks 1076,01.

- Vi er midt i en klassisk uge syv på aktiemarkedet med få selskabsnyheder og noget lavere volumen end på en normal uge, vurderer senioraktiehandler Christian Thatje i Sydbank til Ritzau Finans.

Han oplyser, at vinterferien, og den deraf følgende mangel på deltagere og selskabsnyheder, satte sit præg på omsætningen, der lå omkring en femtedel under en normal uge.

Den positive tendens havde sit afsæt i meldinger om en budgetaftale i USA.

Demokraterne og Republikanerne indgik en principaftale natten til tirsdag, og indgår de en endelig aftale inden weekenden, undgås endnu en nedlukning af dele af det amerikanske statsapparat.

Rockwool endte tæt på toppen med en stigning på 3,2 pct. i 1656 kr.

- Jeg vil nok karakterisere det som en modreaktion på det store fald, aktien oplevede efter fredagens regnskab, siger Christian Thatje.

Fredag faldt aktien 11,1 pct.

Også helt uden selskabsnyheder steg GN Store Nord helt til tops med en stigning på 4,2 pct. til 305,70 kr.

AMBU FORLÆNGEDE TRE USA-KONTRAKTER

Medicoselskabet Ambu har forlænget tre kontrakter med den amerikanske indkøbsorganisation Healthtrust Purchasing Group.

To af aftalerne trådte i kraft allerede 1. januar og løber i fem år. De kontrakter betyder, at Ambu i den periode vil være en ud af to leverandører af genoplivningsposer på kontrakt med indkøbsorganisationen, som køber ind til mere end 1600 hospitaler.

Samtidig har medicoselskabet fornyet en fireårig eksklusivaftale med indkøbsorganisationen om at være eneleverandør på breathing circuits og ansigtsmasker. Den aftale trådte i kraft 1. februar i år.

Ambu steg 3,5 pct. til 159 kr.

PANDORA LØFTET AF MS

Pandora-aktien steg 1,7 pct. til 333,70 kr. Den amerikanske storbank Morgan Stanley skriver i en analyse, at den føler sig betrygget i, at ledelsen i Pandora har udstukket en sikker kurs for smykkekoncernen i dens jagt på at få forretningen tilbage på sporet.

- Ledelsen var realistisk i sin fremstilling af en relativ lang vej til genopretning og de usikkerheder, som selskabet vil møde i sin nuværende transition, men også meget detaljeret og sammenhængende i sin beskrivelse af de initiativer, der er blevet igangsat for at revitalisere brandet og optimere omkostningsstrukturen, skriver Morgan Stanley i analysen.

PANALPINA-STORAKTIONÆR STØTTER DSV

DSV steg 0,6 pct. til 533,80 kr., efter at den amerikanske kapitalforvalter Artisan Partners - med 12 pct. af aktierne i Panalpina - opfordrede det schweiziske transportselskabs bestyrelse til at genoverveje DSV's købstilbud.

Panalpinas største aktionær, Ernst Göhner-gruppen med omkring 46 pct. af aktierne, meldte i sidste uge, at man ikke kan støtte DSV's foreløbige bud

- Meldingen fra amerikanerne giver lidt medvind til DSV-aktien og tro på, at DSV måske alligevel kan komme igennem med sit bud uden at hæve det markant, skønner Christian Thatje.

Han fremhæver også, at siden første bud er DSV-aktien steget omkring 10 pct., og buddet er således reelt forbedret.

GENMAB FIK NY DARAZALEX-GODKENDELSE I USA

Genmab og partneren Janssen har fået godkendt en ny behandlingsmulighed med kræftmidlet Darzalex hos de amerikanske sundhedsmyndigheder. Nu kan første dosis gives over to dage, hvilket gør behandlingen blidere for patienterne, da Darzalex gives intravenøst, hvilket kan være ganske bøvlet og tage lang tid. Aktien steg 0,9 pct. til 9976,20 kr., men er faldet mest af C25-selskaberne i år, da den har sat sig 8,6 pct.

Coloplast har lanceret et nyt stomiprodukt, der går under navnet Sensura Mio Convex Flip, i USA. Coloplast steg 0,2 pct. til 620 kr.

ANALYTIKERNYT TIL FLERE SELSKABER

Analytikere har også haft Novozymes, Carlsberg, Novo Nordisk, Ringkjøbing Landbobank og Roblon i regnearkene.

Novozymes dækkes atter af amerikanske Bank of America - Merill Lynch, der genindleder med anbefalingen "køb" og et kursmål på 370 kr. Aktien steg 1,2 pct. til 191,80 kr.

Carlsberg fik løftet kursmålet til 770 kr. fra 730 kr. af canadiske RBC. Aktien endte i 788,20 kr. - 0,1 pct. lavere. Aktien er i år steget 14 pct. og ligger tæt på lukkerekorden på 796,60 kr. fra august sidste år.

Novo Nordisk får sænket sin anbefaling til "hold" fra tidligere "køb" af Morningstar. Aktien steg trods dette 0,9 pct. til 325 kr.

Ringkjøbing Landbobank har fået sænket sin anbefaling hos svenske SEB til ”sælg” fra ”køb”. Kursmålet er sænket til 348 kr. fra 374 kr. Aktien faldt 1,3 pct. til 350 kr.

Roblon har fået sænket anbefalingen af ABG Sundal Collier til "hold" fra "køb", mens kursmålet er justeret ned med 2 kr. til 268 kr. Roblon-aktien faldt 3,4 pct. til 259 kr.

Vestjysk Bank opjusterede forventningerne til 2018 til et resultat efter skat på 290-310 mio. kr. fra tidligere 175-250 mio. kr., da banken aktiverer udskudt skat. Aktien steg 11,1 pct. til 2,61 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.