Aktier

Aktier/middag: GN og Genmab springer frem - Jyske Bank er bundskraber

Investorerne i biotekselskabet Genmab fejrer nye succeser med kræftmidlet Darzalex, mens Jyske Bank har indtaget bundplaceringen i det danske eliteindeks tirsdag.

C25-indekset ligger ved middagstid omkring 0,1 pct. højere i 1098,08, og i toppen har GN, Genmab og Lundbeck placeret sig, mens Jyske Bank, ISS og Rockwool trækker ned.

Jyske Bank offentliggjorde tirsdag morgen et regnskab for fjerde kvartal, der viste tilbagegang på de fleste poster. Ifølge Sydbanks aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen er det særligt indtægterne, der skuffede i kvartalet.

- Kerneposterne i indtægterne skuffer lidt. Det er nettorenteindtægterne og nettogebyrindtægterne, der er lidt dårligere end ventet - udfordret af svære finansielle markeder i kvartalet, siger han.

Bankaktien ligger ved middagstid 4,3 pct. lavere i 244,60 kr.

I den anden ende af indekset har GN, der onsdag offentliggør sit årsregnskab, placeret sig med en stigning på 2,5 pct. til 290,10 kr. Svenske SEB har løftet kursmålet for aktien i høreapparatkoncernen til 320 kr. fra 300 kr., og anbefalingen lyder fortsat "køb".

Genmab springer også i vejret tirsdag efter positive resultater med en nu langt mere bekvem version af kræftmidlet Darzalex.

Et studie viser, at Darzalex i en ny version er lige så god som behandlingen med den traditionelle form. Men i forhold til den nuværende markedsførte version er behandlingstiden langt kortere, og derfor spås versionen et stort markedspotentiale.

Data skal nu drøftes med myndighederne med henblik på at indsende markedsføringsansøgning. Genmab åbnede 4,4 pct. højere, men ved middagstid ligger aktien kun 1,8 pct. højere i 1120,50 kr.

- Det er positivt for Genmab. Jeg har lidt på fornemmelsen, at der lige nu er noget gevinsthjemtagning, og det er særligt udlandet, der sælger ud, siger Jim Søborg, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier. Han forventer, at stigningen i aktien vil tage til i løbet af dagen.

Blandt de øvrige C25-aktier er der fald i Rockwool, der taber 2 pct. til 1636 kr., og ISS, som dykker 1,9 pct. til 204,80 kr. Der ikke nyt fremme om aktierne.

Danske Bank falder desuden 1 pct. til 124,25 kr. Ifølge ABG Sundal Colliers børsmægler kan investorerne forholde sig afventende, frem mod at Sveriges Television (SVT) onsdag sender anden del af det undersøgende tv-program, der i sidste uge afslørede hvidvask i Swedbank.

- Det var det program, der fik Swedbank til at falde. Det indikeres, at den næste del handler om oligarker og Swedbanks forbindelser til dem. Spørgsmålet er, om Danske Bank også bliver trukket ind i denne udsendelse. Det skaber også en lille smule usikkerhed om Danske Bank lige nu og her, siger Jim Søborg.

Fra analysehusene er der kommet nyt om A.P. Møller-Mærsk og William Demant. Mærsk har fået løftet sit kursmål til 10.200 kr. fra 9629 kr. af Credit Suisse, men B-aktien falder ikke desto mindre med 1,5 pct. til 8862 kr.

William Demant, der nu har et kursmål på 200 kr. mod 213 kr. hos Goldman Sachs, falder 0,4 pct. til 199 kr.

Ringkjøbing Landbobank stiger 3,7 pct. til 375 kr. efter sit årsregnskab, der viste et proforma overskud før skat på 952 mio. kr., mens basisresultatet lød på 1091,9 mio. kr.

- De gør det rigtig godt i Ringkjøbing Landbobank. Det er en aktie, man godt kan ligge i efter min mening, siger Jim Søborg fra ABG.

I 2019 ventes et basisresultat i niveauet 950-1150 mio. kr. samt et resultat før skat i intervallet 900-1200 mio. kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.