Aktier

Aktier/middag: GN stråler efter regnskab i ellers negativt marked

Et stort kurshop til GN Group efter et stærkt regnskab reducerer onsdag middag nedgangen i det danske eliteindeks, C25, der efter fald i 19 af indeksets 25 aktier ved 11.40-tiden ligger marginale 0,2 pct. lavere i 1099,61.

Investorerne reagerer også positivt på regnskabet fra Sydbank, som ellers havde stor resultatnedgang i fjerde kvartal, mens reaktionen på kvartalstal fra SAS er mere afdæmpet.

GN Group er tordnet i vejret med 8,8 pct. til 311,70 kr. efter et regnskab for fjerde kvartal, der bød på en langt større organisk vækst end ventet. Ifølge chefhandler Mads Zink fra Danske Bank var det "et gennemgående stærkt resultat", som selskabet fra morgenstunden kunne præsentere markedet for.

- GN har haft en meget flot performance i fjerde kvartal, hvor omsætningen og driftsindtjeningen var noget bedre, end det markedet havde regnet med, siger Mads Zink.

Den organiske vækst var i fjerde kvartal på 18,0 pct., hvor analytikerne ifølge et estimat indsamlet af selskabet havde ventet 11,1 pct.

- Det er specielt GN Audio, der gjorde det godt med en organisk vækst på 28 pct., og også en guidance i den del for i år på over 15 pct. Så det er et rigtigt stærkt resultat hele vejen rundt, og det er meget fair, hvad aktien gør på det, siger chefhandleren endvidere.

Sydbank kom før børsåbningen også med tal for fjerde kvartal, som viste et basisresultat på 311 mio. kr. mod 442 mio. kr. i samme periode året før. For hele året landede nettoresultatet på 1156 mio. kr., hvilket var en spids over forventningerne ifølge Bloomberg News.

I 2019 venter banken et fald i resultatet til 800-1100 mio. kr. Trods tilbagegangen og udsigten til lavere indtjening i år reagerer aktiemarkedet positivt på regnskabet. Ved middagstid ligger Sydbank-aktien 4,8 pct. højere i 156,50 kr.

- Der var ikke store forventninger til regnskabet, og det skal ses i det lys, at aktien stiger på det i dag, fortæller Mads Zink.

Uden for C25 er der fokus på SAS efter et regnskab for første kvartal af 2018/19, der viste et underskud efter skat på 469 mio. svenske kr. mod et underskud på 239 mio. svenske kr. i kvartalet i perioden året før.

Luftfartsselskabet ser dog et "positivt" resultat for hele året, fremgår det af regnskabet. Analysechef i Sydbank Jacob Pedersen synes, at SAS leveret fabelagtigt på toplinjen, men han er skuffet over, at indtjeningen på den baggrund falder så meget.

- Omkostningsudviklingen er værre, end jeg havde ventet, konstaterer han og peger på, at enhedsomkostningerne stiger med 1 pct. justeret for valuta og brændstof, selv om selskabet har 200 mio. kr. i medvind fra effektiviseringsprogram.

SAS-aktien ligger ved middagstid 0,3 pct. højere i 16,71 kr.

Tilbage blandt eliteaktierne ligger Genmab 0,9 pct. lavere i 1130 kr., efter at aktien tirsdag ramte det højeste niveau siden juli sidste år. Aktien rammes af, at det schweiziske finanshus UBS har sænket anbefalingen af aktien til "neutral" fra tidligere "køb". Kursmålet er endvidere sat ned til 1180 kr. fra 1400 kr., fremgår det af Bloomberg.

Der er også analysenyt om Jyske Bank efter bankens skuffende regnskab for fjerde kvartal tirsdag. Sidenhen har ABG Sundal Collier ifølge Bloomberg News sænket sit kursmål for aktien med 15 kr. til 275 kr. Anbefalingen er stadig "køb".

Endvidere har Handelsbanken sat sit kursmål ned for aktien med 30 kr. til 310 kr. Også her bliver anbefalingen "køb" fastholdt.

Onsdag middag ligger aktien 0,5 pct. lavere i 246,30 kr. efter et fald på 3,2 pct. tirsdag.

I bunden af C25 ligger Royal Unibrew med et fald på 3,4 pct. til 485,20 kr. Faldet kommer, i kølvandet af at svenske SEB har sænket sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb". Derudover er kursmålet sat ned til 550 kr. fra 620 kr.

Pandora ligger desuden 1,1 pct. lavere i 343,10 kr., efter at JPMorgan har sænket kursmålet for aktien til 365 kr. fra 450 kr. Den neutrale anbefaling gentages, fremgår det af Bloomberg.

Tilbage blandt sidepapirerne bliver TCM Group, der sælger køkkener samt badeværelses- og opbevaringsmøbler, belønnet for et godt regnskab for fjerde kvartal. Aktien stiger med 5,7 pct. til 100 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.