Aktier

Tesla straffet hårdt på ellers overvejende grøn torsdag for aktierne

De positive islæt endte med at få overtaget blandt de amerikanske aktier torsdag, hvor dagen også startede positivt, men siden vendte til det mere negative i de tre ledende indeks på Wall Street.

Foto: AP

I de sidste handelstimer vendte udviklingen dog igen, og så sluttede S&P 500-indekset med en stigning på 0,2 pct., og Dow Jones-indekset blev løftet med 0,6 pct. Nasdaq-indekset endte omvendt små 0,1 pct. lavere.

Blandt enkeltpapirerne var elbilproducenten Tesla i fokus, efter at selskabet skuffede med et stort fald i salget og en skuffende levering af model 3-biler i første kvartal.

Overordnet set var der fortsat et positivt indspark til markedet i form af oplysninger om et møde mellem USA's præsident, Donald Trump, og Kinas vicepræsident, Liu He, der skulle kunne give forhandlingerne om en decideret handelsaftale et ordentligt skub i den positive retning, rapporterede Bloomberg News.

På længere sigt er der desuden formentlig udsigt til flere stigninger, hvis det lykkes at lande en handelsaftale, der kan gøre en ende på toldstriden.

- De grundlæggende ting ser stærke nok ud, og handelsforhandlingerne tilbyder en ekstra støtte til stemningen, siger Kevin Miller, der er investeringsdirektør hos E-Valuator Funds i Minneapolis, til Reuters.

- Jeg forventer, at USA vil få en handelsaftale med Kina, og at det helt klart kommer til at løfte markederne, fortsætter han.

Fra USA's præsident, Donald Trump, lød der også positive ord om udviklingen i forhandlingerne med Kina, men præsidenten vil ikke gå på kompromis med egne ønsker.

- Hvis det ikke er en fremragende aftale, laver vi den ikke. Men det går rigtig godt. Der er ledende skikkelser her, og vi er nået et godt stykke vej med aftalen. Det er en meget kompleks aftale, og det er en meget stor aftale, siger Donald Trump torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Det bliver en fremragende aftale for vores landmænd. Det hele er dækket. Der er ikke noget, der ikke er dækket, siger præsidenten.

Tesla var blandt de helt svage indslag i torsdagens handel, hvor aktien faldt med 8,2 pct.

Det skete, efter at selskabet i sit regnskab for første kvartal kunne berette om et fald i salget af biler til 63.000 enheder mod en overlevering af knap 91.000 biler i fjerde kvartal sidste år.

Af den relativt nye model 3, der kom i salg for knap to år siden, blev der i første kvartal overleveret 50.900 biler, hvilket var lavere end ventet af analytikerne, der ifølge estimater fra Bloomberg News havde sigtet efter 51.750 biler.

- Det er en skuffelse. Det er der ikke nogen vej udenom, siger Gene Munster, der er partner hos kapitalforvalteren Loup Ventures, til Bloomberg News.

Tesla holder ganske vist fast i sin egen prognose om samlet 360.000-400.000 overleverede biler i 2019, men topchef Elon Musks egne ambitioner har flere gange tidligere vist sig at være for høje i forhold til det reelle salg.

Positivt fokus var der omvendt til Constellation Brands, der tjener sine penge på øl, vin og spiritus og råder over mærker som Corona-øl og Svedka-vodka.

Selskabet overraskede inden markedets åbning torsdag positivt med sit regnskab for det forskudte fjerde kvartal 2018/19.

Her leverede Constellation Brands en indtjening per aktie på 1,84 dollar mod ventet 1,71 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Også omsætningen var bedre end ventet, og dermed ser det ikke ud til at gøre så meget, at selskabet umiddelbart ramte under markedets forventninger med sin egen prognose for indtjeningen i 2019/20.

Allerede onsdag aften kom det frem, at Constellation Brands vil sælge omkring 30 mærker til Gallo for omkring 1,7 mia. dollar, og også det var med til at trække op torsdag.

Aktien steg med 6,6 pct.

Læs også
Top job