Aktier

Mandagens aktier: Comeback til Chr. Hansen medvirkede til C25-rekord

Et comeback til Chr. Hansen var blandt højdepunkterne mandag, hvor dynger af analyser flyttede en smule rundt på kurserne.

Det toneangivende C25-indeks endte med et lille plus på 0,3 pct. og satte endnu en lukkerekord i 1287,52. Der var desuden lukkerekorder til Carlsberg, Coloplast, Simcorp, Topdanmark og Ørsted.

Chr. Hansen bidrog pænt til fremgangen med en kursstigning på 1,7 pct. til 505,60 kr. Handelsbanken skar ellers 50 kr. af sit kursmål for Chr. Hansen-aktien, så det nu er på 500 kr., men aktien rettede sig ikke desto mindre efter et stort dyk på over 6 pct. i midten af sidste uge i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Også Novo Nordisk steg pænt fra åbningen, men sivede i løbet af mandagen og lukkede bare 0,2 pct. højere i 414,30 kr.

Norske Pareto Securities løftede anbefalingen af medicinalaktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev løftet til 445 kr. fra 385 kr.

Analyseændringen kommer, efter at Novo Nordisk torsdag aften dansk tid fik de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse til at udvide indlægssedlen for GLP-1-midlet Ozempic, således at det fremgår, at diabetesmidlet også har en positiv effekt over for type 2-diabetikeres hjerte-kar-sygdomme.

Den udvidede indlægsseddel er ifølge Pareto vigtig, idet den understøtter markedsadgangen, og den berettiger til mindre prispres forude.

BUNKER AF JUSTERINGER

Blandt mandagens succesaktier var også FLSmidth, der endte 2,7 pct. højere i 258,90 kr. Det skete tilsyneladende uden bagvedliggende nyt, vurderer aktierådgiver i Jyske Bank, Martin Munk.

Han peger på, at markedet i det hele taget er relativt stille, da det amerikanske marked holder lukket mandag for at fejre Martin Luther King.

- Amerikanerne er ude, så der er ikke rigtigt volumen i markedet, og så er det også relativt nyhedsfattigt. Men vi står jo på randen af regnskabssæsonen, der skal give os nye impulser, siger Martin Munk.

Tryg kommer med regnskab onsdag, og Novozymes og Topdanmark gør status torsdag.

For Pandora bød mandagen på en marginal stigning på 0,03 pct. til 364,50 kr., selv om Morgan Stanley skruede op for sit kursmål for aktien til 340 kr. fra 300 kr., mens den neutrale anbefaling "ligevægt" blev gentaget.

Demant fik løftet kursmålet af tyske Berenberg til 222 kr. fra 184 kr., der dog gentog den neutrale anbefaling "hold". Aktien faldt 0,1 pct. til 219,80 kr.

Også Sydbank og Netcompany var en tur igennem analytikernes regneark.

Nordea løftede sin anbefaling af Sydbanks aktie til "køb" fra "hold" og satte et kursmål på 165 kr., og det sendte aktien op med 3,3 pct. til 149 kr.

Netcompany steg 0,8 pct. til 319,80 kr., efter at Deutsche Bank løftede kursmålet for aktien til 340 kr. fra 260 kr. Anbefalingen er fortsat "hold".

Carlsberg fik løftet anbefalingen til ”køb” fra ”sælg” hos det norske finanshus DNB, der har et kursmål på 1200 kr. DNB indledte desuden dækning af Royal Unibrew med anbefalingen "hold" og et kursmål på 685 kr.

Carlsberg steg 0,2 pct. til 1050,50 kr., mens Unibrew faldt 0,03 pct. til 639,80 kr.

DRILLING FORLÆNGER NORSK AFTALE

Blandt sidepapirerne endte DFDS 0,3 pct. højere i 301 kr. Rederiet er kommet på analyselisten hos ABG Sundal Collier med anbefalingen "hold" og et kursmål på 335 kr.

Maersk Drilling-aktien faldt 0,4 pct. til 416,60 kr. Selskabet præsenterede en forlængelse af en kontrakt med norske Aker BP til en værdi af 25,5 mio. dollar - svarende til 171,6 mio. kr. - på estimerede 93 dage.

Også Ringkjøbing Landbobank var i fokus mandag, efter at Nordea løftede anbefaling af aktien til "hold" fra "sælg". Aktien steg 2,4 pct. til 513 kr.

For fynske Totalbanken bød mandagen på en regulær opjustering af 2019-forventningerne til et resultat før skat på 77-80 mio. fra tidligere 65-75 mio. kr. Aktien lukkede med en gevinst på 3,1 pct. til 80,40 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.