Aktier

Markedsoversigt: Spinkelt C25-fald og dyk i renter

FLSmidth og DSV Panalpina trak tirsdag godt ned i det danske C25-indeks, der efter en god slutspurt dog var lige ved at nå i positivt terræn, men endte 0,1 pct. lavere i indeks 1286,31.

Tidligere på dagen havde indekset været nede at runde 1276,44 som følge af negativ indflydelse fra de asiatiske børser, hvor bekymringer for coronavirussets udbredelse fik investorer til at sælge ud.

Allerede fra morgenstunden blev FLSmidth fordømt til dybet i C25, da selskabet kort tid inden markedets start meddelte, at selskabet skal sige farvel til 500 ansatte.

80 af medarbejderne er tilknyttet hovedkontoret i Valby, mens de resterende er fordelt på regionale kontorer verden rundt. FLSmidth har omkring 11.400 ansatte.

FLSmidth-aktien endte 2 pct. lavere i 253,80 kr., men kunne stadig se ned til DSV Panalpina, der indtog bunden af C25 med et fald på 2,1 pct. til 747,80 kr.

Uden for C25-indekset var der fokus på NNIT, som havde fremrykket offentliggørelsen af foreløbige regnskabstal for 2019 til efter børslukketid mandag, efter at selskabet ved en fejl var kommet til at sende foreløbige regnskabstal for fjerde kvartal 2019 til analytikerkorpset.

Overskuddet for fjerde kvartal 2019 lød på 58 mio. kr., hvilket var noget under overskuddet på 85 mio. kr. for samme periode året før. NNIT-aktien faldt hele 14 pct. til 112,20 kr.

Tirsdagen bød på en stormflod af kursmålsændringer, hvor blandt andet Novozymes fik lagt 7 pct. på sit langsigtede kursmål af Credit Suisse. Det lyder nu på 340 kr. mod 318 kr. "Outperform"-anbefalingen gentages, og aktien så en stigning på 1,8 pct. til 331,30 kr. ved lukketid tirsdag.

På obligationsmarkedet bidrog bekymringerne om virusudbredelsen i Kina til rentefald.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation blev presset ned til minus 0,26 pct., da den sure stemning på aktiemarkedet skubbede investorerne mod sikkerheden i statspapirerne.

Renten landede således 3 basispoint lavere end mandag.

Tirsdagen bød ellers på positivt overraskende nøgletal fra Tyskland og Storbritannien.

Hos vores naboer mod syd var de tyske finansielle aktører noget mere optimistiske i forhold til den økonomiske udvikling i Tyskland de kommende seks måneder, end økonomer havde forudset.

Det viste offentliggørelsen af det såkaldte ZEW-indeks, hvor forventningsindekset for januar steg til 26,7 fra 10,7 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning til 15,0.

Den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, steg til minus 9,5 fra minus 19,9. Konsensus var ifølge Bloomberg en stigning til minus 13,5.

De britiske nøgletal viste en noget større stigning i beskæftigelsen i de tre måneder frem til november end ventet, hvilket var med til at styrke pund mod euro.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.