Aktier

Markedsoversigt: Aktierekord og uændret rente

Forsikringsaktierne trak i førertrøjen på det danske aktiemarked onsdag, hvor den positive stemning tog til i løbet af eftermiddagen.

Det danske C25-indeks endte 0,6 pct. højere i rekorden 1294,20.

Tryg-aktien blev belønnet med et kurshop på 3,3 pct. til 217,20 kr., efter at forsikringskoncernen forud for markedets åbning havde fremlagt sit årsregnskab.

Selskabet leverede i fjerde kvartal et forsikringsteknisk resultat på 762 mio. kr., mod ventet 778 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Tryg selv. Omvendt var nettooverskuddet trukket op af et stærkt investeringsresultat på 198 mio. kr. mod ventet 87 mio. kr. Tryg annoncerede desuden et udbytte på 1,70 kr. per aktie samt et ekstraordinært udbytte på 1,65 kr. per aktie.

- Alt i alt er det et godt regnskab, og den ekstraordinære dividende overraskede lidt, siger børsmægler Daniel Fabricius hos ABG Sundal Collier.

Branchefællen Topdanmark offentliggør også sit regnskab for fjerde kvartal torsdag middag, og onsdag var investorerne tilsyneladende optimistiske. I hvert fald steg aktien 2,7 pct. til 349 kr.

Genmab var også i investorernes søgelys onsdag, hvor der kom nyt om salgsudviklingen for kræftmidlet Darzalex i fjerde kvartal af 2019. Den amerikanske partner Johnson & Johnson solgte midlet for 830 mio. dollar - eller 5,6 mia. kr. - hvilket er en vækst på 42 pct. over det seneste år.

Aktien steg 2 pct. til 1551 kr. onsdag.

Uden for C25-indekset løb Chemometec med opmærksomheden, efter at selskabet opjusterede forventningerne til omsætningen og driftsresultatet for helåret 2019/2020 grundet højere end forventede salgspriser i første halvår.

Aktien steg 9,7 pct. til 244 kr.

En lille indledende rentestigning blev onsdag udvisket i løbet af eftermiddagen på det danske obligationsmarked, hvor investorerne måtte se langt efter stemningspåvirkende nøgletal.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede handelsdagen helt uændret i minus 0,26 pct. Tidligere på dagen blev statspapiret ellers handlet med en rente på minus 0,25 pct.

Onsdag måtte investorerne spejde langt efter betydningsfulde nøgletal forud for torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

Onsdag var rent nøgletalsmæssigt en tynd kop te med kun lidt nyheder fra det amerikanske boligmarked.

Investorerne fik lidt nyt om udviklingen i de amerikanske boligpriser i november samt tal for salg af eksisterende boliger i december.

Sidstnævnte viste en stigning til 5,54 mio. enheder, hvilket var mere end de 5,43 mio. enheder, som analytikerne havde sat næsen op efter, viser data fra Bloomberg News.

Torsdag er der derimod flere nøgletal i kalenderen, ligesom en af dagens store begivenheder bliver rentemødet i Den Europæiske Centralbank.

Økonomerne venter dog, at centralbanken endnu en gang vil fastholde renten.

Centralbankchefen, Christine Lagarde, har dog lovet, at hun vil give centralbankens strategi et nøje gennemsyn.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.