Aktier

Europa/middag: Madplatform banker op mens markedet tager en puster

Der hersker fredag ved middagstid en småsur stemning på de europæiske aktiemarkeder. De seneste par dage er der ellers blæst positive vinde ind over markederne, men fredag er stemningen altså vendt.

USA slog natten til fredag dansk tid rekord med flest registrerede smittetilfælde af coronavirus på 24 timer. Ifølge Reuters blev der registreret 54.879 tilfælde af coronavirus.

Investorerne må fredag samtidig undvære input fra USA. På den anden side af Atlanten holder de finansielle markeder nemlig lukket på grund af fejringen af uafhængighedsdagen lørdag.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks dykker ved middagstid 0,3 pct., mens de ledende indeks i Frankrig, Storbritannien og Tyskland falder 0,1-0,8 pct.

Den småsure stemning er dog ikke noget, som trykker den tyske madbestillingsplatform Delivery Hero.

Aktien belønnes fredag for selskabets handelsopdatering for andet kvartal med en kursstigning på 7 pct. til 104,90 euro, hvilket gør aktien til den mest stigende i Stoxx 600-indekset.

I kvartalet kunne Delivery Hero notere sig en fremgang i antallet af ordre med hele 94 pct.

I den anden ende af indekset ligger britiske Meggitt, der blandt andet er specialiseret inden for flyinstrumenter, ventiler og varmevekslere.

Torsdag blev selskabet belønnet for sin handelsopdatering for andet kvartal med en kursstigning på 6,2 pct., men fredag er stemningen vendt, og aktien falder 5,4 pct.

Læs også
Top job