Aktier

Torsdagens aktier: Mærsk havde igen fuld damp på kedlerne

A.P. Møller - Mærsk-aktien leverede igen dagens største C20-stigninger, men uden for det fine selskab var der også roser til Zealand Pharma, som leverede et kursspring efter en FDA-godkendelse af Adlyxin (lixisenatid). DSV og Genmab lå med pæne stigninger op mod 2 pct., men generelt blev der tabt momentum op mod lukning grundet internationalt mismod. Det danske C20 Cap-indeks endte med en stigning på 0,37 pct. i 1036,53, imens det tyske Dax30-indeks faldt og ved dansk lukketid havde tabt 0,2 pct. På den internationale scene var der pres på bankerne, og Nordea fik største fald i C20-regi.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie leverer en stigning på 3,0 pct. til 8915 kr., efter at aktien onsdag steg med 1,7 pct. Optimismen havde udgangspunkt i roser fra finanshuset Credit Suisse, som løftede sin anbefaling på A.P. Møller - Mærsk-aktien til outperform fra tidligere neutral.  Yderligere løftede Credut Suisse sit kursmål på aktien til 11.684 fra 9.030 kr. Det schweiziske finanshus vurderede, at Mærsk kan blive hjulpet med bedring i containerfragtraterne samt oliepriserne.

Det er en stor dag for Zealand, udtalte koncernchef hos Zealand Pharma Britt Meelby Jensen, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA har godkendt lixisenatid under navnet Adlyxin til behandling af voksne med type 2-diabetes i USA. Investorerne har helt enige og sendte Zealand Pharma-aktien op med 10,1 pct. til 131 kr. Adlyxin går under navnet Lyxumia i mere end 40 lande, hvor det allerede bliver markedsført af samarbejdspartner Sanofi. FDA-godkendelsen baner vejen for, at Sanofi nu kan lancere det første lægemiddel, der er opfundet af Zealand, i USA. Det udløser også en milepælsbetaling på 34 mio. kr. til Zealand Pharma.

Bankaktierne havde en skidt dag op til fredagens eksamen, hvor EU's stress-test bliver offentliggjort. Danske Bank tabte 0,9 pct. til 179,7 kr., imens Nordea lukkede 1,2 pct. lavere i 58,65 kr.

Vindmølleaktien Vestas kæmpede for at holde fast i dagens tidligere stigning, og det endte med en reduceret kursstigning på 1,1 pct. i 467,2 kr. Optimismen havde afsat i positive meldinger i regnskaber fra den tyske konkurrent Nordex og den spanske pendant Gamesa. Den tyske konkurrent Nordex leverede torsdag morgen regnskabstal, der var på linje med forventningerne, men overraskende med et løft af prognosen for indtjeningsmarginalen. Spanske Gamesa viste sen onsdag aften et stærkt salg og stærk indtjening i første halvår samtidig med at selskabets forventninger til 2016 fik et løft. Meldingerne smitter positivt af på Vestas-aktien og giver optimisme frem mod Vestas præsentation den 18. august.

DSV-aktien leverede en pæn fremgang på 1,75 pct. til 295,9 kr. Det sker uden nyheder fra transportkoncernen, hvor investorerne nu begynder at rette blikket frem mod DSV's regnskabspræsentation den 5. august. Biotekaktien Genmab lukkede med en stigning på 1,7 pct. i 1213 kr.

ALK-Abello-investorerne må sande at en dårlig nyhed sjældent kommer alene. ALK-aktien styrtdykkede onsdag med 17,6 pct. grundet samarbejdspartner Mercks melding om at droppe samarbejdet. Torsdag beretter Danske Bank, så at banken sænker sin anbefaling på ALK Abello-aktien til sælg fra hold. ALK-aktien lukkede 1,45 pct. i 954 kr.

Biotekselskabet Veloxis, som onsdag lukkede med en stigning godt 10 pct., fortsatte opturen og torsdagen endte med en stigning på 7,6 pct. i 1,42 kr. Veloxis har sat et nyt team ind i bestyrelsen, som skal hjælpe selskabet ind i en ny fase.

Aktiefokus

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.