Aktier

Status på aktierne torsdag middag: Vestas på himmelfart i positivt marked

Vestas-aktien er flyvende efter et regnskab, der overrasker positivt på alle parametre og vindmølleproducenten leder C20-fremgangen på 1,1 pct. til 1.016,09. Blandt sidepapirerne har rederiet DFDS vind i sejlene efter en opjustering af forventningerne og NKT-aktien er også i hopla efter regnskab. Det tyske Dax-indeks løftes 0,5 pct. og der bliver dermed til fremgang efter et par dage med fald efter øgede forventninger til forsat støtte fra centralbankerne.

Vestas stiger voldsomme 10,4 pct. til 538 kr. Vindmølleproducenten leverer en opjustering af forventningerne til 2016 i regnskabet for andet kvartal, hvor salget og indtjeningen ligger klart over analytikernes forventninger. Vestas løfter salgsforventningerne til mindst 9,5 mia. euro mod tidligere prognose på 9,0 mia. euro. Der ventes nu en EBIT-marginal på mindst 12,5 pct. mod tidligere mindstekrav på 11 pct. Det britiske finanshus Barclays kalder regnskabet for imponerende. Finanshuset bemærker også, at Vestas' ordrebog på 18,1 mia. euro er på alle tiders højeste niveau. Det pointeres yderligere, at salget og EBIT-indtjeningen var bedre end ventet, men at indtjeningen i servicesegmentet var lavere end ventet.

DFDS skydes i vejret med 7,2 pct. til 337,20 kr. Rederiet oplever fortsat stærk vækst i fragtmængderne, og dermed kan linjefartsrederiet løfte forventningerne til 2016. Linjefartsrederiets koncernchef Smedegaard fortæller, at Brexit ikke har haft effekt på fragtmængderne. DFDS' salg landede lidt under det ventede, mens driften (EBITDA) ligger klart over analytikernes forventninger på 661 mio. kr. Selskabet venter nu, at EBITDA kan lande mellem 2,45-2,60 mia. kr. i 2016, hvilket er en opjustering fra den tidligere prognose på 2,30-2,50 mia. kr.

NKT Holding, som ligger med en stigning på 5,9 pct. til 380,80 kr., leverer en positiv overraskelser med driften i regnskabet for andet kvartal, og koncernen fastholder forventningerne til 2016, hvor der ses forskydninger i de enkelte divisioner. NKT Cables' operationelle EBITDA-margin bliver cirka 9 pct. sammenholdt med oprindeligt 8-9 pct. Indtjeningen i Nilfisk bliver 10,0-10,5 pct. mod det oprindelige spænd på 10-11 pct. og det sammen med organisk vækst på 1-3 pct.

Jyske Bank løftes 1,4 pct. til 282,30 kr. efter sin halvårspræsentation, hvor bankens resultat faldt til 1,19 mia. kr. fra 1,39 mia. kr. De udmeldte synergier i forbindelse med fusionen med BRFkredit i 2. kvartal 2014 er nu fuldt realiserede med en årseffekt på over 600 mio. kr. halvandet år forud for planen. Integrationsomkostningerne er opgjort endeligt til 110 mio. kr. mod seneste udmeldt 100-150 mio. kr. Jyske Bank løfter tilbagekøbsprogrammet med 500 mio. kr. til 1 mia. kr.

William Demant-aktien stiger 0,1 pct. til 138,50 kr. efter flere ændrede anbefalinger i kølvandet af onsdagens regnskab. Nordea har sænket anbefalingen på aktien til hold fra køb, mens det franske finanshus Kepler er gået den anden vej og har hævet anbefalingen til køb fra hold. Danske Bank hæver kursmålet på aktien med 6 kr. til 142 kr., idet omstruktureringsprogrammets besparelser ventes at kunne ses på bundlinjen efter 2019.

Carlsberg-aktien fortsætter med et fald på 0,9 pct. til 637,50 kr. nedturen efter onsdagens regnskab og kurssmæk på 5,2 pct. Det franske finanshus Societe Generale har sænket anbefalingen på Carlsberg-aktien til hold fra køb med et kursmål, der er sænket til 705 kr. fra 757 kr. Finanshuset fremhæver, at halvårsregnskabet manglede katalysatorer til at drive en yderligere outperformance men også, at omkostningsprogrammet er på sporet og en ny strategi er lanceret.

Aktiefokus

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.