Markedsrapport: Vestas kunne gå på vandet - men DFDS havde endnu mere medvind
Der var godt nyt i dagens regnskaber, med Vestas som dagens højdespringer. Et stærkt regnskab hev kursen op med 9,9 pct.
En stribe flotte regnskaber trak torsdag de danske aktiemarkeder i grønt, med Vestas som dagens store vinder. Med 2,8 mia. kr. i overskud før skat i årets andet kvartal og en opjustering af forventningerne til hele året var der lagt op til en belønning på markedet for Vestas. Og det kom der: En stigning på 9,9 pct. til 535,50 kr. – det højeste siden 2008 – efter at kursen først havde været helt oppe omkring 548 kr. lige efter, at regnskabet blev lagt frem.
Også Jyske Bank steg efter den kvartalsvise eksamen, med 2,4 pct. til 285,10 kr., mens Genmab lå i den modsatte ende med dagens største fald i C20 på 1,9 pct. Samlet set blev C20 Cap-indekset løftet med 1,4 pct. til 1018,60 kr.
Uden for ’de store drenges klub’ overhalede NKT lige nøjagtigt Vestas med en stigning i kursen på 10,1 pct. Det skete efter fremlæggelse af et regnskab, der blandt andet bød på en spareplan for 260 mio. kr.
Rederiet DFDS var også godt med, da dagens regnskab også bød på en opjustering af hele årets forventede resultat. Aktien fik et løft på 6 pct. til 333,50 kr.
Ude i den store verden var der også grønne farver på paletten. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg med 0,7 pct. mens det tyske DAX-indeks i Frankfurt fulgte tæt efter med en 0,6 pct.-stigning.
Det var første dag med stigninger i en uge, og hjælpemidlet var efter alt at dømme røgsignaler fra den amerikanske centralbank om, at renten i USA ikke kommer til at stige lige foreløbigt.
De europæiske markeder reagerede lidt forsinket, da rentemøde-referatet blev fremlagt efter sengetid onsdag, men i USA var der også stadig efterdønninger fra centralbankens vægelsindede melding.
Aktiekurserne steg en smule på Wall Street, med S&P 500-indekset oppe med 0,2 pct. og Dow Jones med 0,1 pct. Tilsvarende tabte dollaren terræn overfor andre nøglevalutaer, så euroen steg med 0,6 pct. overfor dollaren, mens pundet blev styrket med én procent. Her var der også hjælp at hente fra nye tal, der viste et højere forbrug i Storbritannien i juli end ventet, oven på brexit-resultatet i juni.
På oliefronten fortsatte priserne med at stige, som de har gjort næsten uafbrudt siden 1. august, og Brent-råolien passerede 50-dollar-mærket med en slutpris på 50,84 dollar pr. tønde, svarende til en stigning på 2,1 pct. Igen var det meldinger fra Saudiarabien og Rusland om at begrænse produktionen for at holde priserne oppe, der skubbede til udviklingen. Så er spørgsmålet, om det bliver ved snakken, ligesom ved andre lejligheder, eller om de lave priser har gjort så ondt, at der nu er alvor bag ordene.