Aktier

Negativ start på torsdagens danske aktiehandel

Stemningen på Københavns Fondsbørs er moderat negativ, idet C20 Cap-indekset åbner med et fald på 0,6 pct. i 1.033,01, og dermed et fald på linje med det der ses i Frankfurt. På den danske scene er Rockwool en vinder med en fin fremgang efter et stærkt regnskab, imens Sydbank-aktien kan prale med et moderat plus efter sin præsentation.

Rockwool-aktien, som er medlem i LargeCap-familien, åbner med en stigning på 2,1 pct. til 1.387 kr. Rockwool kan i regnskabet for første halvår endnu en gang løfte indtjeningsforventningen, imens salgsudsigterne bliver fastholdt. Regnskabet viser også at indtjeningen ligger over analytikernes forventninger, imens salget er på linje med forventningerne. Rockwool kan endnu engang løftes sine forventninger til EBIT-marginalen, som ventes at nå 10 pct. i 2016. I regnskabet for første kvartal den 19. maj løftede Rockwool sin prognose for 2016 til en EBIT-marginal over 9 pct. efter en god begyndelse på året. Rockwools salgsvækst ventes at være lille og positiv i 2016, hvilket er på linje med tidligere meldinger.

Sydbank skriver i sit halvårsregsnkab, at den oplever dalende omkostninger og høj kreditkvalitet sikrer tilfredsstillende udvikling i resultatet samt banken har omkostninger og kreditkvalitet under fortsat kontrol, hvilket sikrer en tilfredsstillende udvikling i resultatet. Sydbank fik en basisindtjening på 2,10 mia. kr. i første halvår, hvilket var en tilbagegang fra 2,23 mia. kr. i samme halvår i fjor. basisresultatet før nedskrivninger blev på 878 mio. kr. i halvåret, hvilket var en nedgang fra 1,01 mia. kr. i halvåret i fjor. Sydbank fastholder sine forventninger til 2016 om et mindre fald i basisindtjeningen i forhold til den realiserede indtjening i 2015. Sydbank-aktien åbner med et plus på 0,2 pct. i 196,4 kr.

Genmab falder med 1,1 pct. til 1.114 kr. Genmab beretter via en børsmeddelelse, at data fra fase III for Castor-studiet er blevet publiceret i New England Journal of Medicine. Det er for daratumumab til behandling af recidiverende eller refraktær myelomatose (til behandling af knoglemarvskræft). Det er data som blev præsenteret på 2016-årsmødet i American Society of Clinical Oncology (ASCO) og på den 21. kongres i European Hematology Association (EHA). Koncernchefen Jan van de Winkel fortæller, at dataene fra dette studie udgjorde en del af de data, der lå til grund for denne måneds supplerende registreringsansøgning, der blev indsendt til FDA samt indsendelsen af ændringen til markedsføringstilladelsen til det Europæiske Lægemiddelagentur.

Danmarks næststørste bryggeri  Royal Unibrew var sent onsdag aften aktuel med halvårsregnskab, hvor regnskabstallene er bedre end ventet, og prognoserne får et lille nøk opad. Bryggeriaktien stiger med 0,35 pct. til 315,1 kr. Det blev til et salg hos Unibrew på 1,81 mia. kr. i andet kvartal 2016, hvor analytikerne havde regnet med 1,74 mia. kr. Driften (EBITDA) blev på 408 mio. kr., hvor analytikerprognosen var på 392 mio. kr. EBNIT blev på 329 mio. kr. mod ventede 313 mio. kr. Unibrew venter et salg på 6,275-6,450 mia. kr. i 2016, hvilket er en opjustering fra 6,15-6,40 mia. kr. Unibrew venter en EBITDA på 1,240-1,290 mia. kr., hvilket er et lille løft fra tidligere ventet 935-985 mio. kr.

Aktiefokus

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.