Aktier

Aktier/middag: Regnskabsvrimmel med plus til Sydbank

Aktiemarkedets 1. division med Sydbank, Rockwool og Alm. Brand som de mest markante profiler leverer både nyhederne og - for finansaktiernes vedkommende - det mest grønne islæt i torsdagens aktiemarked, mens der blandt eliteaktierne i C20 Cap-indekset hersker en mere slukøret stemning såvel kurs- som nyhedsmæssigt.

Eliteindekset ligger torsdag middag 0,5 pct. lavere i 1034,21 med Jyske Bank, der stiger 1,1 pct. til 311,30 kr., i toppen og bundplacering til medicinaltrioen Genmab, Lundbeck og Novo Nordisk, der falder henholdsvis 2,0 pct. til 1104 kr., 1,6 pct. til 273,30 kr. og 1,2 pct. til 310,80 kr.

Svenske SEB har sænket sin anbefaling af Lundbeck, der komme med positivt regnskab onsdag, til "hold" fra "køb" torsdag formiddag, og hos Alm. Brand er anbefalingen nedgraderet til "neutral fra "køb".

- Overordnet ser vi et lidt negativt marked i Danmark og i det meste af Europa. Det, jeg har bidt mærke i i de senere dage, er, at bankerne og de finansielle aktier klarer sig relativt pænt. Der er måske nogle forhåbninger i markedet om, at der inden for en vis fremtid kommer et lidt højere renteniveau, som kan bedre bankernes muligheder for at lave indtjening på deres basisforretning. Det er der nogle, der begynder at købe ind i, noterer Kim Sejdelin, aktiehandler i Jyske Bank.

Han peger på sin egen bank, som den, der på de seneste - og både op til og efter regnskabet i sidste uge - har klaret sig pænt.

Danske Bank-aktien ligger 0,5 pct. højere i 189,70 kr., mens aktien i Nordea - der lægger sine baltiske aktiviteter sammen med den norske kollega DNB, falder 0,4 pct. til 61,90 kr.

Sydbank, Rockwool og Alm. Brand er blandt de større selskaber, der har bidraget til en voldsom vrimmel af regnskaber fra morgenstunden torsdag, mens regnskabet fra Royal Unibrew, der blev offentliggjort onsdag efter børstid, også er i vælten.

Stenuldsproducenten Rockwool præciserer indtjeningsforventningerne i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal torsdag morgen. Selskabet venter nu en driftsmargin (EBIT) på omkring 10 pct. Tidligere ventede Rockwool en EBIT-margin på "over 9 pct." Alligevel falder B-aktien 2,9 pct. til 1320 kr. i formiddagens handel.

- Den har kørt pænt inden regnskabet, så der lå nogle forventninger om, at de skulle komme med noget bedre end ventet. Og det gjorde de også, konstaterer Kim Sejdelin og bemærker, at Rockwools regnskab også er fulgt af en opjustering af forventningerne.

- Men det er meget vejrrelateret, og der er der ikke rigtig nogen, der er herre over, så i den sammenhæng plejer vi at sige, at så er kvaliteten af opjusteringen ikke så god, bemærker han.

For Sydbank har basisindtjeningen været faldende i årets andet kvartal. Men også nedskrivningerne er faldet, og det har været med til at løfte overskuddet hos den Aabenraa-baserede bank. Nettooverskuddet er på 360 mio. kr. mod 226 mio. kr. i samme kvartal året før, mens det på halvårsbasis endte på 643 mio. kr. i 2016 mod 530 mio. kr. i 2015.

- Det er et udmærket resultat, de kommer med. De bekræfter, at de er i en fornuftig gænge, men vi savner stadig, at bankerne kan tjene penge på rentemarginalerne, som helt generelt er deres basisdrift. Udlån stiger igen, og de har pænt styr på omkostninger og nedskrivninger. Og deres landbrugseksponering er der ikke noget nyt i, siger Kim Sejdelin.

Sydbank-aktien ligger torsdag middag 0,7 pct. højere i 197,30 kr.

- Og på en negativ dag er der O.K., mener Kim Sejdelin.

Royal Unibrews regnskab onsdag aften bød på opjustering efter en stærk udvikling i andet kvartal. Unibrew ser nu for hele året en omsætning på mellem 6275 og 6450 mio. kr. og et driftsresultatet (EBIT) på mellem 935 og 985 mio. kr. Tidligere var forventningen en omsætning på 6150-6400 mio. kr. og et EBIT på 885-985 mio. kr. Aktien er steget 0,6 pct. til 315,90 kr.

Også finanskoncernen Alm. Brand bød i sit regnskab på opjustering med 100 mio. kr. på bundlinjen. Bank- og forsikringsaktien belønnes med et løft på 2,8 pct. til 51 kr.

Formiddagen har også budt på regnskaber fra Zealand Pharma, Columbus, F.E. Bording, Sparekassen Sjælland, Jeudan, Veloxis, som nedjusterede forventningerne, RTX, Cemat og Gyldendal.

Og fra Atlantic Petroleum, som stiger 15,0 pct. til 12,30 kr., efter at det af regnskabsmeddelelsen fremgår, at selskabet har penge nok til at fortsætte driften i yderligere tre år.

Uden baggrund i et regnskab er Parken Sport & Entertainment strøget op med 8,0 pct. til 81 kr. Selskabet var hurtigt ude med en opjustering, efter at FC København onsdag aften spillede sig igennem til det lukrative gruppespil i fodboldens Champions League efter en samlet sejr over cypriotiske Apoel Nicosia. Forventningerne til årets resultat før skat er løftet med knap 200 mio. kr., og Parken sejrer også på børsen fra åbningen torsdag, hvor aktien ligger 8 pct. højere i 81 kr.

Ritzau Finans

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.