Markedsoversigt: C20 i plus - renter endte fladt
En trio af medicinalselskaber endte i toppen af C20 Cap onsdag. I løbet af eftermiddagen sneg FLSmidth sig ind - og i de sidste handler skubbede GN Store Nord og William Demant både Lundbeck og Novo Nordisk lidt ned i indekset.
Samlet steg det danske C20 Cap-indeks med 0,4 pct. til 1025,5.
Genmab endte som en klar etter onsdag med en stigning på 5,4 pct. til 1080 kr. I mandags kostede en aktie i selskabet 985,50 kr., og aktien steg tirsdag med over 4 pct.
FLS blandede sig i toppen sidst på dagen, da der dels kom en meddelelse fra ingeniørkoncernen, om at det havde fået forlænget en eksisterende drifts- og serviceaftale i Egypten. Og dels på at FLS fik løftet kursmålet af den amerikanske storbank Goldman Sachs til 250 kr. fra 230 kr., mens anbefalingen fortsat lød på "neutral".
FLSmidth steg med 1,6 pct. til 253,80 kr., mens GN endte dagen med et plus på 1,2 pct. til 147 kr., og William Demant steg med 1,0 pct. til 136,50 kr.
Lundbeck steg onsdag med 0,8 pct. til 259,40 kr. på medvinden til sektoren, mens Novo, der steg med 1,0 pct. til 305,30 kr., også blev båret frem af franske Exane BNP Paribas, der hævede sin anbefaling af aktien til "outperform" fra "neutral", mens kursmålet blev sat 20 kr. ned til 350 kr.
Fokus - dog af den negative slags - ramte også teleselskabet TDC, der igen ser ud til at få hård konkurrence på priserne på det danske mobilmarked, efter at det ellers er lykkes at få løftet priserne over flere omgange i løbet af det seneste år.
Lavprisselskabet Tjeep gik onsdag i luften med markedets absolut laveste priser. TDC-aktien faldt for sjette dag i træk - med 4,1 pct. til 35,49 kr.
Obligationsmarkedet var onsdag præget af stilstand forud for rentemøder i både USA og Japan i næste uge.
Samlet endte renten på den toneangivende statsobligation i 0,07 pct., hvilket var uændret i forhold til tirsdag.
Usikkerhed fylder stadig meget blandt investorerne, efter at flere medlemmer af den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité har sagt, at renten i USA formentlig snart bør sættes op.
Torsdag fylder finanskrisen otte år, men efterveerne af krakket i den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers mærkes stadig, påpeger Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank.
"De rekordlave renter er et symptom på, at noget fortsat er galt med den globale økonomi," skriver han i en kommentar.
"Verdensøkonomien ligger fortsat i respirator. Økonomien er stabiliseret - men er helt afhængig af kunstigt åndedræt fra centralbankerne," påpeger cheføkonomen.
Federal Reserve og Bank of Japan kommer begge med rentenyt om en uge, og mens den amerikanske rente så småt peger op, så er den japanske økonomi fortsat så svag, at centralbankens "kunstige åndedræt vil fortsætte i lang tid endnu", lyder det fra Jacob Graven.
/ritzau/FINANS