Aktier

Torsdagens aktier: TDC festede næsten helt alene på salgsrygte

I et stort set stillestående, neutralt aktiemarked var TDC-aktien torsdag nærmest alene på dansegulvet akkompagneret af forlydender om et købstilbud, der trak teleaktien 5,8 pct. op til 37,56 kr.

De øvrige C20-aktier kom derimod aldrig i feststemning, men forholdt sig mere afdæmpet med kursudsving under 1 pct., og samlet lukkede C20 Cap-indekset i 1029,44 svarende til en stigning på 0,4 pct. i forhold til onsdagens lukkeniveau.

- Indtil vi fik nogle nøgletal fra USA, har der været forholdsvis moderat omsætning i dagens marked. Vi sidder stadig i et vakuum, hvor vi venter på, hvad amerikanerne gør. Det er blevet mindre sandsynligt, at de hæver renten her i september efter nøgletallene, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Torsdag eftermiddag kom der fra USA nøgletal for detailsalg, producentpriser, nytilmeldte ledige, industriproduktion samt konjunkturindikatorer fra New York og Philadelphia.

Tallene pegede i forskellige retninger, men nettoeffekten var til den svage side - især på grund af et lavere detailsalg end ventet, og derfor tabte de europæiske aktiemarkeder terræn hen på dagen, forklarer Ole Kjær Jensen.

Bloomberg News kunne hen på eftermiddagen oplyse, at kapitalfonden Apollo skulle være klar med et nyt og højere bud på TDC, efter at fonden angiveligt allerede i juli forsøgte at få fingre i det danske teleselskab. Ifølge nyhedsbureauet skulle også andre kapitalfonde være interesserede, og endelig overvejer den svenske konkurrent Telia også at byde, hvis TDC skulle gå videre med et af de øvrige bud.

Oplysningerne skubbede TDC-aktien yderligere op i C20-indekset, som teleaktien havde toppet allerede fra morgenstunden i revanche efter onsdagens markante fald. Det var på 4 pct. og forårsaget af oplysninger om en ny discountudbyder ved navn Tjeep på det danske marked.

Ud over TDC kunne der rettes opmærksomhed mod Mærsk-aktierne, mener Ole Kjær Jensen, omend B-aktien lukkede uændret i 10.300 kr.

- Men vi så jo, at konkurrenten Hapag-Lloyd har annonceret en ratestigning. Men vi har også set, at Danske Bank har sænket anbefalingen til "hold" fra "køb". Men de holder et uændret kursmål på 11.000 kr., siger Ole Kjær Jensen.

Umiddelbart faldt Mærsk-aktien på 0,6 pct. i den indledende handel efter justeringen fra Danske Bank.

Novo Nordisk, som er på scenen på en diabeteskonference i München, kan der også være anledning til at holde øje med.

- Der kommer nyt fra selskabet i morgen tidlig, påpeger Ole Kjær Jensen med henvisning til flere studieresultater med GLP-1-analogen Semaglutid.

Torsdag faldt medicinalaktien 0,2 pct. til 304,60 kr.

Tryg og Topdanmark kom i søgelyset, efter at HSBC ifølge Bloomberg sænkede sin anbefaling af begge aktier. Tryg er blevet sænket til "reducer" fra tidligere "hold", mens kursmålet er blevet hævet til 123 kr. fra 119 kr.

Topdanmarks anbefaling blev sat ned til "hold" fra tidligere "køb", mens kursmålet dog er løftet til 182 kr. fra 180 kr.

Trygs aktie faldt 0,8 pct. til 131,80 kr., og Topdanmark faldt også 0,8 pct. til 185,40 kr.

Parken Sport & Entertainment kunne onsdag aften se sit fodboldhold, FC København, spille 1-1 på udebane mod Porto i den første gruppekamp i Champions League. Parkens aktie steg 1,3 pct. til 78 kr. efter et plus på kampdagen på 2,7 pct.

Torsdagens regnskaber kom fra blandt andet Flügger og TK Develompent.

Ejendomsudviklingsselskabet TK Develompent rapporterede en kvartalsomsætning, der steg til 191,4 mio. kr. fra 127,4 mio. kr., men også et fald i nettoresultatet til et underskud på 6,1 mio. kr. fra et underskud på 0,5 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Alligevel fastholdt TK Development forventningerne til det forskudte regnskabsår 2016/17 om et samlet koncernresultat før skat på 10-30 mio. kr. TKD-aktien steg 1,4 pct. til 7,40 kr.

Farve- og lakvirksomheden Flüggers indtjening var lavere i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, men salgsudviklingen har været stabil i Skandinavien og voksende i primært Polen og Kina. Akten faldt 1,2 pct. til 333,50 kr.

Fynske SBS har - endelig - solgt aktiviteterne i Notox for 30 mio. kr. med gevinst på 8-10 mio. kr. Aktien steg 9,4 pct. til 24,40 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.