Aktier

Markedsoversigt: Mærsk nederst i aktiefald og lavere rente

Størst tilbagegang i C20 var der fredag til aktierne i A.P. Møller - Mærsk, hvor tiden for afsløringen af konglomeratets nye strategi nærmer sig.

Samlet lukkede det danske C20 Cap-indeks med et drop på 0,2 pct. til 1027,35.

Mærsks B-aktie endte 2,7 pct. lavede i 10.020 kr. og blev dermed C20's hårdest ramte aktie fredag. Prisen på olie faldt fredag og samlet set over ugen, så den nu igen nærmer sig de 45 dollar per tønde for Nordsøolien. Til gengæld steg raterne på containerfragt igen i ugens løb.

Medgang var der til gengæld til Novo Nordisk, der fredag morgen kunne løfte sløret for meget stærke data for GLP-1-analogen Semaglutid i forhold til blandt andet reduktion af hjerte-kar-risici.

Novo-aktien steg med knap 1 pct. til 307,50 kr.

Der var fredag også fortsat fremgang til TDC, der steg med 1,3 pct. til 38,04 kr. efter et plus torsdag på 5,8 pct. Torsdagens løft skyldtes rygter om, at den amerikanske kapitalfond Apollo, som i juli forgæves forsøgte at købe teleselskabet, nu angiveligt skulle være interesseret i at komme med et højere bud. Det skrev Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder.

Ifølge nyhedsbureauet skulle også andre kapitalfonde være interesserede, og endelig overvejer den svenske konkurrent Telia angiveligt også at byde - afhængigt af om TDC skulle gå videre med et af de øvrige bud.

Med til at trække det danske eliteindeks ned var C20's tre banker - Danske Bank, Nordea og Jyske Bank. De faldt med henholdsvis 1 pct. til 189,70 kr., 0,8 pct. til 65,10 kr. og 0,7 pct. til 313,70 kr.

Også i det øvrige Europa var billedet, at banksektoren var blandt de mest faldende.

Der var rentedyk på det danske obligationsmarked fredag efter torsdagens skuffende nøgletal fra USA.

Kort efter middag blev den toneangivende tiårige danske statsobligation handlet med en rente på 0,02 pct., hvilket var 6 basispoint lavere end torsdagens slutniveau. Men i løbet af eftermiddagen kravlede den lidt op igen for at ende 0,04 pct. - eller 4 basispoint under torsdagens lukkeniveau.

Den seneste uges tid har der ellers været rentestigninger, idet den amerikanske centralbank i længere tid har lagt op til en rentestigning. Samtidig kom der ikke de ventede pengepolitiske tiltag fra Den Europæiske Centralbank, ligesom der var bred usikkerhed om den japanske centralbanks pengepolitik, forklarer Mikael Olai Milhøj, der er analytiker i Danske Bank.

- Men nu er det vendt fuldstændig rundt på en tallerken. Nu har vi dårlige økonomiske nøgletal, som har aflyst en amerikansk rentestigning i september, større forventninger til at Den Europæiske Centralbank vil komme på banen, og der har været en del overskrifter om, hvad den japanske centralbank kan finde på at gøre, forklarer Mikael Olai Milhøj.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.