Aktier

Markedsoversigt: Plus til aktier og renter i stille markeder

Uden voldsomme udsving fik de danske aktier en solid ugestart, hvor langt hovedparten af C20-aktierne var i fremdrift. Igen var TDC med i toppen efter sidste uges salgsrygter. Samlet steg C20 Cap-indekset med 0,7 pct. til 1034,58.

Blandt enkeltaktierne syntes teleselskabet TDC fortsat at være lidt af en investorfavorit mandag, hvor papiret igen var med helt fremme C20 Cap med sin stigning på 1,3 pct. til 38,55 kr.

Baggrunden er tilsyneladende fortsat sidste uges rygtehistorier om, at den amerikanske kapitalfond Apollo skulle være beredt til at levere et forhøjet bud på TDC, efter at tilnærmelserne i starten af juli blev afvist på grund af en for lav pris.

TDC selv har fortsat ikke kommunikeret noget til markedet, men aktien har været i fremdrift tre handelsdage i træk og er siden torsdag eftermiddag, hvor rygterne startede, steget med 6,6 pct.

Novo Nordisk-aktien var ligeledes fortsat i positivt terræn, efter fredagens lovende hjerte-kar-data med GLP-1-analogen Semaglutid. Mandag steg den 0,4 pct. til 308,80 kr. efter fredagens plus på 1 pct.

Fredag var en hård dag for bankpapirerne, der faldt sammen med de tilsyneladende sidste reelle forventninger om, at Federal Reserve faktisk vil hæve renten allerede ved mødet i denne uge.

Lave renter er skidt for en bankforretning, da netop renteindtægterne udgør den største del af indtægterne. Men mandag fik særligt Danske Bank og Nordea comeback med stigninger på henholdsvis 1 pct. til 191,60 kr. og 0,7 pct. til 65,55 kr.

Vestas, der steg 1,3 pct. til 554 kr., har angiveligt fået en betinget ordre på 60 megawatt i Indonesien, skrev branchemediet Energiwatch.

Der var så godt som dødvande på det danske obligationsmarked mandag, hvor bevægelserne var ganske minimale, og hvor det hele endte med en lille rentestigning.

Der var meget få begivenheder i kalenderen, der kunne påvirke markedet, og samtidig var flere formentlig i venteposition frem mod udfaldet af de to rentemøder i USA og Japan senere på ugen.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme steg 1 basispoint til 0,05 pct. - og nogenlunde sådan var bevægelserne også på de øvrige europæiske markeder - Spanien, Porutgal og Italien, hvor renterne faldt en smule, undtaget.

Højdepunkterne i denne uge er de to rentemøder hos henholdsvis den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og den japanske ækvivalent, Bank of Japan, der begge løber af stablen tirsdag og onsdag.

Fra nøgletalsfronten var eneste "højdepunkt" mandag opgørelsen af NAHB-boligmarkedsindekset fra USA, der måler husbyggeres syn på markedet. Det viste en overraskende stigning til indeks 65 fra 59 måneden før. Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en indeksstigning til 60.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.