Obligationer

Obligationer/åbning: Renten tager et hop efter stigninger i USA

Den toneangivende tiårige danske statsrente starter tirsdagen med et hop, efter at også de amerikanske renter steg efter dansk lukketid mandag.

Kort efter handelsstart ligger renten på den tiårige danske statsobligation 3 basispoint højere i 0,71 pct. Mandag sluttede renten i 0,68 pct., hvilket var 1 basispoint lavere sammenlignet med lukkeniveauet før weekenden.

I løbet af mandagen var der blandt andet nøgletal for PMI-indekset fra begge sider af Atlanten, men det var weekendens politiske begivenheder i Italien og i Tyskland, der løb med opmærksomheden.

Tirsdag er kalenderen sparsom med vigtige nøgletal, og ifølge Sydbank skal investorerne formentligt stadig tygge lidt på det italienske valg.

Investorerne vil i løbet af eftermiddagen også rette blikket mod William C. Dudley, der er chef for Federal Reserve i New York, når han tirsdag taler på De Amerikanske Jomfruøer.

- Dudley indikerede i sidste uge, at han var ved at hælde til fire renteforhøjelser i 2018, da han sagde, at fire renteforhøjelser også ville være gradvise renteforhøjelser.

- Derudover sagde Dudley, at told på varer isoleret set ville løfte inflationen gennem højere importpriser. Det kan få Fed til at hæve renten mere, end Fed i øjeblikket venter, skriver Mathias Rømer Sproegel, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

I sidste uge annoncerede præsident Donald Trump, at han planlægger at pålægge udenlandsk stål og aluminium høje toldsatser. Formålet er at beskytte USA's egne producenter.

Senere kommer der desuden fra USA de seneste tal for fabriksordrer og ordreindgang af varige goder. Økonomerne venter, at tallet for fabriksordrer for januar vil vise et fald på 1,4 pct., mens ordreindgangen af varige gode ventes at falde 3,6 pct. i den endelige opgørelse for januar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Læs også
Top job