Obligationer
BREAKING

Obligationer/middag: Lille renteløft før centralbank- og inflationsnyt

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation har ikke rykket meget på sig i løbet af formiddagen onsdag, hvor investorerne ser frem mod nyt fra både den europæiske og amerikanske centralbank.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation har ikke rykket meget på sig i løbet af formiddagen onsdag, hvor investorerne ser frem mod nyt fra både den europæiske og amerikanske centralbank.

Onsdag ved middagstid ligger renten på det tiårige statspapir i underkanten af 0,52 pct., hvilket er knap 1 basispoint højere end tirsdagens lukkeniveau.

Dagen har ikke budt på væsentlige nøgletal, men investorerne kan senere onsdag holde øje med en tale fra Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, ECB, og et imødeset inflationstal fra USA.

Tirsdag steg renten på den tiårige danske statsobligation 1 basispoint. Udtalelser fra Ewald Nowotny, der er centralbankchef i Østrig og medlem af Styrelsesrådet i ECB, fik renterne til at stige bredt i Europa, da han luftede kommentarer om timingen omkring en normalisering af pengepolitikken.

Mario Draghi går på talerstolen klokken 13.00 i Frankfurt, og her kan investorerne muligvis få indblik i, hvordan han ser tidshorisonten for næste stramning.

Fra USA kommer der nye data om forbrugspriserne i eftermiddag. Økonomerne venter ifølge Bloomberg News en stigning i kerneforbrugerpriserne på 2,1 pct. på årsbasis. Inflationen er afgørende for, hvornår den amerikanske centralbank, Federal Reserve, næste gang hæver renten. Centralbanken har et mål om, at inflationen skal ligge på omkring 2 pct.

Klokken 20 får investorerne også et blik ind i maskinrummet hos Federal Reserve, når referatet fra bankens seneste rentemøde i marts bliver offentliggjort. Beslutningerne og udtalelserne efter rentemødet bød ikke på de store overraskelser, da markedet allerede regnede med rentestigningen på 0,25 procentpoint.

- Vi forventer ikke, at referatet vil rumme de helt store overraskelser, og derfor vil markedsreaktionerne formentlig være beherskede. Bliver ordvalget omkring inflationen markant hårdere end tidligere referater, kan det presse renterne op, skriver Kim Blindbæk, makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

Analytikeren vil især holde øje med signaler om, hvordan medlemmerne af den pengepolitiske komité vurderer, at den amerikanske præsident, Donald Trumps, skattelettelser og øgede investeringer vil påvirke rente- og inflationsudsigterne hos centralbanken.

Læs også
Top job