Obligationer

Obligationer/åbning: Renten handles sidelæns forud for inflationstal

De store rentebevægelser udebliver fra morgenstunden på det danske obligationsmarked onsdag, hvor investorerne ser frem mod inflationstal fra Europa.

Kort efter handelsstart ligger renten på den toneangivende tiårige statsobligation i 0,53 pct., og det er helt uændret fra tirsdagens lukkeniveau, hvor renten endte 1 basispoint lavere sammenlignet med dagen forinden.

Kalenderen bugner ikke af nøgletal onsdag, men investorerne kan se frem til at få nyt om inflationsudviklingen i både Storbritannien og eurozonen i løbet af formiddagen.

Forbrugerpriserne i Storbritannien ventes at lande uændret på 2,7 pct. i marts, viser data fra Bloomberg News. Det er også forventningen hos Sydbank, der påpeger, at opgørelsen er den sidste, inden Bank og England afholder rentemøde den 10. maj.

- Inflationen i Storbritannien er alt for høj, og der er ikke mange ledige ressourcer tilbage i økonomien. Derfor forventer vi, at Bank of England vil hæve renten til 0,75 pct. på rentemødet.

- En væsentligt lavere inflation kan svække pundet, da det kan få Bank of England til at se tiden an, inden renten hæves, vurderer Kim Blindbæk, makroanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

De endelige tal for kerneforbrugerpriserne i eurozonen ventes i marts at lande på 1,0 pct. på årsbasis, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Efter dansk børslukketid offentliggør den amerikanske centralbank, Federal Reserve, den økonomiske redegørelse Beige Book, mens også to medlemmer af centralbanken går på talerstolen.

- Investorerne vil holde nøje øje med referencer til tiltagende inflationspres. Samtidig kan vi måske blive klogere på, hvordan Fed vurderer konsekvenserne af en global handelskrig, skriver Kim Blindbæk om redegørelsen.

Læs også
Top job