Obligationer

Obligationer/åbning: Renten lidt ned inden vigtige amerikanske tal

Renten på den tiårige danske statsobligation handles 1 basispoint ned fra starten af dagen onsdag, hvor investorernes øjne fremadrettet primært vil være rettet mod et hav af økonomiske begivenheder.

- Dagens strøm af amerikanske nøgletal har potentiale til at rykke obligationsrenterne. Vi vil især holde øje med industriproduktionen og kapacitetsudnyttelsen, skriver makroanalytiker i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i en morgenkommentar.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger onsdag morgen 1 basispoint lavere i 0,64 pct., efter at den tirsdag steg 3 basispoint.

Fra klokken 14.30 og frem kommer nøgletal og taler fra Federal Reserve-medlemmer.

Først kommer tallene for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser. Derefter kommer industriproduktionen, som ventes at vise en stigning på 0,6 pct. på månedsbasis ifølge økonomerne adspurgt af Bloomberg News.

Samtidig med industriproduktionen lander tallet for kapacitetsudnyttelse i april, der ifølge økonomerne ventes at vise en stigning til 78,4 pct. fra tidligere 78,0 pct.

- Vi vil holde øje med kapacitetsudnyttelsen, der begynder at nærme sig niveauerne før finanskrisen. Kapacitetsudnyttelsen har været let stigende i de seneste måneder, og det lover normalt godt for virksomhedernes investeringslyst, skriver makroanalytikeren.

Til morgen er der kommet en endelig opgørelse af udviklingen i forbrugerpriserne i Tyskland i marts. De viste en stigning på 1,6 pct. på årsbasis, akkurat som i den foreløbige opgørelse og som ventet af økonomerne ifølge Bloomberg News.

En tilsvarende endelig opgørelse kommer senere på formiddagen fra hele eurozonen.

Derudover vil der komme fokus på en tale af chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, i Frankfurt klokken 14 dansk tid.

Den toneangivende amerikanske statsobligation rykkede en del på sig tirsdag, da den tog et spring på 6 basispoint til 3,07 pct., men onsdag morgen handles obligationen til en rente på 3,06 på markedet i Asien.

Læs også
Top job