Obligationer

Obligationer/åbning: Renten balancerer på stedet fra start

På trods af udsigten til stigende aktier er der torsdag morgen roligt i handlen med statsobligationer, som indleder dagens handel i samme niveau, som da handlerne gik hjem onsdag.

Efter kort tids handel bliver den toneangivende tiårige danske statsobligation handlet med en rente på 0,34 pct., hvilket er lig med slutniveauet onsdag eftermiddag.

Onsdag nåede renten at dykke nogle pct.point på grund af nervøsiteten omkring handelskonflikten mellem USA og Kina. Men siden vendte renten rundt, efter at Reuters på baggrund af anonyme kilder kunne berette, at medlemmer af Den Europæiske Centralbank til næste år foretrækker at løfte den ledende rente tidligere end hidtil antaget.

Torsdag vil investorerne foruden handelskonflikten mellem USA og Kina holde øje med en stribe makroøkonomiske nøgletal fra både Europa og USA. Fra det europæiske kommer der tal for industriproduktionen, mens der på den anden side af Atlanten kommer nyt om beskæftigelsen og inflationsudviklingen målt på kerneforbrugerpriserne.

- En højere end ventet stigningstakt i den amerikanske inflation kan presse renterne en anelse op og styrke dollaren, noterer makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en skriftlig kommentar.

Læs også
Top job