Obligationer

Obligationer/åbning: Renterne stiger før nøgletal fra Europa og USA

Det danske obligationsmarked åbner med mindre rentestigninger fredag morgen, hvor investorerne ser frem mod europæiske inflationstal og amerikansk forbrugertillid senere på dagen.

Derudover er der på de store linjer fortsat fokus på nyheder om den tyrkiske valutakrise og handelsstriden mellem USA og Kina.

Efter få minutters handel ligger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,29 pct., hvilket er 1 basispoint højere end torsdag eftermiddag.

Klokken 11 bliver der offentliggjort tal for inflationen i eurozonen for juli, men der er dog tale om en revideret opgørelse.

- Vi venter i udgangspunktet, at det første skøn vil holde vand. Skulle inflationen mod vores forventning blive opjusteret, kan det presse renterne en anelse op og styrke euroen, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Økonomerne venter ifølge Bloomberg News en stigning på 2,1 pct. på årsbasis mod 2,0 pct. i den første opgørelse, mens stigningen på månedsbasis ventes uændret på 1,1 pct.

I eftermiddag lander Michigan-tillidsindekset, der måler forbrugernes humør, og ifølge Bloomberg News er der udsigt til en mindre stigning til 98,0 i august fra 97,9 måneden før.

Der kommer også seneste udgave af ledende indikatorer, der er et sammensurium af ti forskellige amerikanske nøgletal, som måler aktiviteten i USA's økonomi. Økonomerne venter en stigning på 0,4 pct. i juli.

Læs også
Top job