Obligationer

Obligationer/middag: Renterne stiger før nøgletal fra Europa og USA

Renterne på det danske obligationsmarked har fredag fulgt retningen på de europæiske aktiebørser og startede dagen med små stigninger som siden blev sat over styr.

På aktiebørserne i Europa startede dagen også med beherskede stigninger afspejlende øget risikoappetit hos investorerne, men flere steder er de toneangivende aktieindeks faldet tilbage og ligger ved middagstid i minus.

Renten på den tiårige danske statsobligation ligger ved middagstid 2 basispoint lavere end torsdag i 0,26 pct., efter at den havde startet dagen lidt højere i 0,29 pct.

Fredag formiddag kom der en endelig opgørelse af forbrugertilliden i eurozonen i juli, og her blev inflationen opgjort til 2,1 pct., hvilket som ventet var uændret i forhold til den tidligere offentliggjort foreløbige opgørelse.

Kerneinflationen blev endvidere bekræftet på 1,1 pct., og den fortsætter dermed med at ligge et stykke under Den Europæiske Centralbanks målsætning om en inflation på 2 pct.

I eftermiddag rettes fokus mod USA, hvor der kl. 16 kommer en foreløbig opgørelse af forbrugertilliden.

Indekset, der offentliggøres af universitetet i Michigan, ventes ifølge Bloomberg News at vis en mindre stigning til 98,0 i august fra 97,9 måneden før.

Der kommer også seneste udgave af ledende indikatorer, der er et sammensurium af ti forskellige amerikanske nøgletal, som måler aktiviteten i USA's økonomi. Økonomerne venter en stigning på 0,4 pct. i juli.

Derudover er der på de store linjer fortsat fokus på nyheder om den tyrkiske valutakrise og handelsstriden mellem USA og Kina, hvor der dog foreløbigt fredag ikke er de store nyheder fremme.

Læs også
Top job