Obligationer

Obligationer/åbning: Øget risikoappetit sender renten lidt op

Renterne på det danske obligationsmarked kravler lidt højere fra åbningen tirsdag, hvor investorerne virker lidt mere risikolystne, og de europæiske aktiebørser ser ud til at gå en positiv dag i mødet.

Futuren på det tyske DAX-indeks er steget pænt siden åbningen tirsdag kl. 8 og indikerer et kvarters tid før regulær åbningstid i Frankfurt 0,4 pct. højere.

Den stigende risikoappetit går omvendt lidt ud over interessen for de fastforrentede papirer - herunder danske statspapirer, og renten på den tiårige danske statsobligation stiger fra åbningen tirsdag med 1 basispoint til 0,30 pct.

Handlerne kan senere på dagen se frem mod en vigtig erhvervsmåling fra USA og nyt om den danske valutareserve.

Den danske krone har i august ligget på det svageste niveau i to år mod euro, og spørgsmålet er, om Nationalbanken har interveneret for at støtte kronen, hvilket kan være et varsel om, at en selvstændig dansk renteforhøjelse er under opsejling.

Svaret kommer i eftermiddag ved 16-tiden. Samtidig kommer der vigtigt nyt om de amerikanske indkøbschefers forventningsindeks, ISM industri, der ofte sætter skub i finansmarkederne.

Økonomer venter, at ISM-indekset faldt til 57,6 i august fra 58,1 i juli, viser data indsamlet af Bloomberg News. Dermed ligger indekset dog stadig et pænt stykke over den neutrale værdi på 50 og indikerer vækst i industrien.

- En gradvis eller hurtig forværring af ISM-indekset over de kommende måneder kan give anledning til uro på de finansielle markeder, da det kan så tvivl om styrken i den amerikanske økonomi, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

I USA holdt markedet mandag lukket på grund af Labor Day. Handlen med de amerikanske statsobligationer er blevet genoptaget i den asiatiske handel tirsdag, hvor renten på den tiårige amerikanske statsobligation ligger 2 basispoint højere i 2,88 pct.

Læs også
Top job