Obligationer

Onsdagens obligationer: Renten steg som investeringslysten svandt

Handelskrigen mellem USA og Kina kan blusse op igen, hvis den amerikanske præsident, Donald Trump, får sit forslag om mere told på kinesiske varer igennem.

Øgede toldafgifter på 200 mia. dollar skal gennem en offentlig høring - men uden indsigelser kan det være et faktum, som de danske handler vågner op til torsdag morgen.

Det fik investorerne til at trække følehornene til sig, og onsdag endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation 3 basispoint højere i 0,34 pct.

- Der er i øjeblikket ingen tegn på, at hverken Donald Trump eller den kinesiske præsident Xi Jinping vil give sig. Hvis amerikanerne endnu en gang øger tolden på kinesiske varer, nærmer konflikten sig et niveau, hvor den begynder at kunne mærkes og risikerer over tid at få konsekvenser, siger Otto Friedrichsen, der er aktiechef og partner i Formuepleje.

Det var ligeledes dagen, hvor USA og Canada genoptog forhandlingerne om en ny nordamerikansk handelsaftale, Nafta.

Den endelige opgørelse over indkøbschefernes forventningsindeks i euroområdets steg en spids i august. Overordnet blev indekset opgjort til 54,5, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News ventede et samlet tal på 54,4.

Og det amerikanske handelsunderskud beløb sig til 50,1 mia. dollar mod ventede 50,2 mia. dollar.

Læs også
Top job