Obligationer

Obligationer/middag: Genfunden risikoappetit sender renten lidt op

En genfunden risikoappetit blandt investorerne er mandag med til at give små rentestigninger på det danske obligationsmarked.

Omkring middagstid ligger renten på den tiårige danske statsobligation i 0,34 pct., hvilket er 1 basispoint højere end fredag, men 3 basispoint højere end startniveauet ved mandagens åbning.

Bag formiddagens små rentestigninger ligger en voksende optimisme, efter at investorerne på det seneste har skullet forholde sig til blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina, uroen i flere af de nye markeder samt om Italien vil overholde EU's budgetkrav.

Nervøsiteten omkring disse forhold ser ud til foreløbigt at være lagt på hylden mandag middag, hvor investorerne også kan finde baggrund for en større optimisme i fredagens stærke jobrapport fra USA, der viste sig bedre end ventet af økonomerne.

- Det er nok den forøgede risikoappetit, der spiller ind lige i dag. Men det kan jo hurtigt vende rundt med alt det her handelsuro, siger rentestrateg Morten Hassing Povlsen fra Jyske Bank.

Lige nu går investorerne og afventer en endelig melding omkring den ekstra told på kinesiske varer for 200 mia. dollar, som USA's præsident, Donald Trump, tidligere har varslet.

Herudover bliver det fulgt tæt, om præsidenten vil gøre noget ved truslen om at pålægge told på import af samtlige kinesiske varer, og hvordan Kina vil svare tilbage på amerikanernes forskellige tiltag.

Fra kalenderen er der ikke meget at se frem til for investorerne mandag. Eneste væsentlige begivenhed er en tale fra Raphael W. Bostic, chef for den amerikanske centralbank i Atlanta.

Læs også
Top job