Obligationer

Obligationer/middag: Rentestigninger fortsætter i roligt marked

Rentestigningerne blandt de danske statspapirer, der satte ind mandag, fortsætter tirsdag, hvor markedet ellers overordnet set er roligt.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme stiger tirsdag med yderligere 1 basispoint til 0,36 pct. Det er 5 basispoint højere end mandag morgen, men blot 3 basispoint over niveauet fra fredag eftermiddag.

Inspirationen til rentestigninger fik ny næring fredag eftermiddag dansk tid, da der blev serveret arbejdsmarkedsrapport for august i USA.

Den viste en større fremgang i beskæftigelsen uden for landbruget i årets ottende måned, men også en nedrevidering af tallene for måneden før.

Samtidig steg lønningerne dog mere end ventet, og det har skabt ekstra tro på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil hæve sin ledende rente i forbindelse med rentemødet i banken i slutningen af denne måned.

Flere økonomer peger desuden på, at renten kan blive hævet endnu en gang ved mødet i december.

Fra nøgletalsfronten er der tirsdag ikke meget at nyt at lade sig inspirere af for investorerne. Sidst på formiddagen blev der dog afleveret tal fra Tyskland, der peger på stor optimisme blandt de finansielle aktører i Europas største økonomi.

Forventningsindekset for september i den såkaldte ZEW-opgørelse steg til minus 10,6 fra minus 13,7 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en mindre stigning til minus 13,0.

Den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, steg til 76,0 fra 72,6. Konsensus var ifølge Bloomberg News et fald til 72,0.

Den tiårige tyske statsrente stiger tirsdag med 2 basispoint til 0,42 pct.

Læs også
Top job