Obligationer

Obligationer/middag: Lille rentefald før taler fra Fed-chefer

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation tager onsdag middag et lille dyk. Renten falder således med 2 basispoint til 0,36 pct., efter at renten tirsdag lukkede i underkanten af 0,38 pct.

Der er onsdag kommet tal for industriproduktionen i eurozonen i juli, der faldt mere end ventet. Den endte således med et minus på 0,8 pct. i juli, hvor det måneden forinden var på 0,7 pct.

Derudover har den danske nationalbank offentliggjort en rapport om økonomiske forhold. Her blev Nationalbankens prognose for væksten i det danske bruttonationalprodukt (BNP) for 2018 blandt andet nedjusteret til 1,3 pct. mod før 1,8 pct.

Resten af dagen byder på flere nøgletal fra den anden side af Atlanten. Der kommer amerikanske producentpriser fra august hen på eftermiddagen. Tallet viser, hvor store prisstigninger de amerikanske virksomheder oplever, når de køber varer hos andre virksomheder.

Den såkaldte Beige Book-rapporten offentliggøres i aften klokken 20.00 dansk tid. Rapporten udgør en del af det økonomiske grundlag for rentemødet i Federal Reserve, som afholdes 26. september.

Forinden offentliggørelsen af rapporten skal to af de amerikanske centralbankchefer holde taler. James Bullard, som er chef for den amerikanske centralbank i St. Louis, holder en tale i Chicago. Han har dog ikke stemmeret i centralbankens rentekomité, FOMC, før i 2019.

Hans kollega Lael Brainard, medlem af Federal Reserves' styrelse, taler i Detroit, og det er ifølge Sydbanks vurdering hendes tale, der skal holdes mest øje med. Hun har nemlig stemmeret i 2018 og har på det seneste været en anelse hård i sin udtalelser.

Læs også
Top job