Obligationer

Onsdagens obligationer: Renten tog et dyk inden møde i ECB

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation tog onsdag et dyk, på en dag hvor der kom nøgletal fra begge sider af Atlanten.

Renten faldt med 3 basispoint til 0,35 pct. fra tirsdagens lukkekurs på 0,38 pct.

I eurozonen kom der tal for industriproduktionen i juli, der faldt mere end ventet. Produktion endte med et fald på 0,8 pct. fra måneden før, hvor konsensus blandt de adspurgte økonomer af Bloomberg News var et minus 0,5 pct.

Den danske nationalbank offentliggjorde onsdag en rapport om økonomiske forhold, hvori Nationalbankens prognose for væksten i danske bruttonationalprodukt, BNP, for 2018 blandt andet blev nedjusteret. Det lyder nu på 1,3 pct. mod tidligere 1,8 pct.

Fra USA kom der producentpriser fra august, som viser, hvor store prisstigninger de amerikanske virksomheder oplever, når de køber varer hos andre virksomheder.

Priserne faldt overraskende med 0,1 pct. i august på månedsbasis. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning på 0,2 pct. På årsbasis steg priserne med 2,8 pct. mod en ventet stigning på 3,2 pct.

Kerneproducentpriserne, som er producentpriserne eksklusive fødevarer og energi, var 0,1 pct. lavere end måneden før. Her var ventet en stigning på 0,2 pct.

Torsdag holder Den Europæiske Centralbank, ECB, et pengepolitisk møde i Frankfurt. Herefter offentliggør banken en makroøkonomisk plan.

Læs også
Top job