Obligationer

Obligationer/åbning: Marginal stigning inden hober af tal og taler

Renten på den tiårige danske statsobligation åbner markedet torsdag med en marginal stigning i niveauet 0,35 pct., hvor den også onsdag ved lukketid.

Investorerne kan i løbet af torsdag se frem til en sværm af nøgletal og taler fra blandt andet Den Europæiske Centralbank (ECB) og dens amerikanske søster, Federal Reserve.

ECB-chef Mario Draghi holder tale umiddelbart efter rentemødet i Frankfurt, som finder sted hen på eftermiddagen. I forhold til rentemødet i ECB forventer makroøkonom i Sydbank Mathias Rømer Sproegel sig ikke det store.

Han peger på, at centralbanken vil sige, at den første renteforhøjelse tidligst kommer i efteråret 2019. Oveni præsenterer ECB en ny økonomisk prognose.

- Vi venter dog ikke de store ændringer i ECB's skøn for BNP-væksten og inflationen. Den økonomiske vækst var en spids lavere i andet kvartal, end ECB forventede i juni. Det samme har været tilfældet med inflationen.

- Vi venter dog ikke, at det vil få ECB-direktørerne til at ændre prognosen mærkbart. Vi forventer derfor ikke de store reaktioner på de finansielle markeder i forbindelse med rentemødet, skriver Mathias Rømer Sproegel i Sydbanks kommentar til dagens udvikling.

Han mener, at rentemødet i Tyrkiet i eftermiddag bliver mere interessant, fordi der uanset udfaldet vil komme et udsving i liraen. Hvis renten bliver hævet for lidt, kan det få investorerne til at søge mod danske obligationer.

På nøgletalsfronten vil der blive holdt mest øje med inflationstallene fra USA, hvor kerneforbrugerpriserne for august bliver offentliggjort hen på eftermiddagen, da den seneste arbejdsmarkedsrapport bød på høje lønstigninger.

Ud over rentemøder og taler i Europa går Randal Quarles, som er medlem Federal Reserves styrelse, også på talerstolen i USA, og hans kollega Raphael W. Bostic, som er chef for Federal Reserve Atalanta, er ligeledes aktuel med en tale. Sidstnævnte har samtidig stemmeret i Feds rentekomité.

Hen på eftermiddagen vil der også være rentemøde i Storbritannien.

Læs også
Top job