Obligationer

Obligationer/åbning: Uændret rente fra start

De danske obligationsrenter åbner så godt som uændret onsdag. Det er på trods af stigende renter på de amerikanske T-bonds, der er opstået grundet lettelse over forholdsvis lave takster på den seneste ekstratold, som både USA og Kina har pålagt import af hinandens varer.

Onsdag åbner den toneangivende danske rente i 0,41 pct., hvilket er uændret i forhold til lukketid tirsdag.

Onsdag kan investorerne se frem til en tale fra ECB-chef Mario Draghi i Berlin. Han ventes dog blot at gentage budskabet fra det pengepolitiske møde i sidste uge, hvor den europæiske centralbank (ECB) fastholdte forventningen om at stoppe opkøbet af obligationer for nye penge ved udgangen af 2018, mens en renteforhøjelse tidligst kan komme på tale i løbet af efteråret 2019.

- Investorerne vil formentlig lytte lidt til Draghis tale, men vi forventer ikke nogen afgørende nyheder fra ECB's chef, noterer makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar onsdag morgen.

Af nøgletal er der kun data af sekundær karakter. Produktionen i bygge- og anlægssektoren i eurozonen samt påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser i USA er de eneste punkter på dagsordenen.

Læs også
Top job