Obligationer

Obligationer/åbning: Uændret åbning forud for flere PMI-tal

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er fredag åbnet med en rente på 0,40 pct. Det er uændret fra lukkeniveauet torsdag.

Fredag kommer der nyt til investorerne i form af de såkaldte foreløbige PMI-tal, der er indkøbschefernes syn på aktiviteten, fra en stribe lande, herunder Tyskland.

De tyske tal præsenteres klokken 9.30. Her venter analytikere et lille fald i den samlede opgørelse i september til 55,4 fra 55,6 måneden før.

Eurozonen kommer ligeledes med foreløbige PMI-tal, hvor det samlede indeks ventes at lande uændret på 54,5. Det sker klokken 10.00.

- Det samlede PMI - indeks for eurozonen har haft en nedadgående tendens gennem 2018, men har stabiliseret sig på det seneste i underkanten af et niveau på 55.

- Det signalerer, at den europæiske økonomi bevæger sig fremad i et robust tempo, men det signalerer også, at den økonomiske vækst efter alt at dømme har toppet i eurozonen, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en analyse.

I løbet af eftermiddagen kommer der PMI-tal fra den anden side af Atlanten. Her ventes indekset at lægge en smule til.

- Vi venter, at PMI-indekset i USA tiltager til omkring 55 i september fra 54,7 i august. En større fremgang, end vi venter, kan presse renterne op og styrke dollaren, lyder Mathias Rømer Sproegels vurdering.

Læs også
Top job