Obligationer

Obligationer/åbning: Negativ åbning forud for Fed-meddelelse

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation er onsdag åbnet en smule under tirsdagens lukkeniveau. Renten falder efter flere dages stigninger fra åbningen med 1 basispoint til 0,47 pct.

Det sker, forud for at den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), onsdag afslutter et todages møde i styringskomiteen. Mødet afsluttes med et pressemøde klokken 20 dansk tid, og meldingerne herfra kan ende med at sende renten op, vurderer Sydbank:

- En hård tone fra Fed-direktørerne, der understreger, at de gradvise renteforhøjelser vil fortsætte, kan løfte renterne, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en analyse.

Det er markedets forventning, at Fed vil hæve renten med 25 basispoint, og fokus vil derfor være på nye rente-, vækst- og inflationsprognoser i meddelelsen, lyder det fra makroanalytikeren:

- I selve teksten til rentebeslutningen vil vi holde øje med, om Fed fortsat siger, at pengepolitikken er lempelig. Hvis Fed fjerner sætningen, vil det indikere, at Fed vurderer, at den samlede pengepolitik er tæt på et neutralt niveau. Det kan føre til spekulationer om, Fed er tæt på endestationen for renteforhøjelserne, vurderer han.

Onsdag kommer der også tal for salg af nye boliger i USA i august. Her ventes en stigning på 0,5 pct. Måneden forinden faldt salget med 1,7 pct.

Læs også
Top job