Obligationer

Obligationer/åbning: Renterne rasler ned efter Federal Reserve-ord

De danske statsrenter er i bakgear fra morgenstunden torsdag, hvor udviklingen herhjemme følger bevægelserne i de amerikanske renter efter dansk lukketid onsdag.

Fra start falder renten på den ledende tiårige danske statsobligation med 4 basispoint til 0,42 pct. og lægger dermed yderligere til tilbagegangen på 2 basispoint onsdag.

De amerikanske renter begyndte nedturen, da den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften kom med sin rentemelding, der helt som ventet bød på en forhøjelse af den ledende rentesats.

Det taler umiddelbart for den modsatte markedsbevægelse, men da Federal Reserve samtidig fjernede sin formulering om, at pengepolitikken er "lempelig", reagerede investorerne med rentefald.

- Den tiårige rente i USA er faldet et par basispunkter, hvilket kan skyldes, at Federal Reserve fjernede formuleringen om, at pengepolitikken er lempelig, lyder vurderingen fra Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar torsdag morgen.

Det hører med til historien, at den amerikanske centralbank i denne stramningscyklus har løftet den ledende rente ikke mindre end otte gange.

Onsdagens og torsdagens rentefald herhjemme følger dog også i hælene på store rentestigninger på samlet 9 basispoint mandag og tirsdag.

De renteløft var primært drevet af kommentarer fra chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, der mandag luftede ord om, at den underliggende inflation i eurozonen udvikler sig godt.

Det kan indikere en centralbank, der snart er parat til at følge efter den amerikanske pendant og stramme pengepolitikken.

Læs også
Top job