Obligationer

Obligationer/middag: Afdæmpet Federal Reserve sender renterne ned

Renterne på de danske statsobligationer ligger fortsat lavere torsdag middag, hvor handlerne korrigerer for lavere renter i USA onsdag.

Inflationstal fra de tyske delstater har dog dæmpet rentefaldet i løbet af formiddagen, da statistikkerne viser tegn på, at prisstigningstakten er på vej op.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation ligger ved 12-tiden 3 basispoint lavere end onsdag i 0,43 pct.

De amerikanske renter faldt onsdag aften, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som ventet hævede sin ledende rentesats med 25 basispoint. Samtidig sløjfede centralbanken sin formulering om, at pengepolitikken er "lempelig" og hævede sit estimat for den langsigtede neutrale rente til 3 pct. fra 2,9 pct.

- Alt i alt var det lidt strammende meldinger, men på en mild måde, som gjorde, at obligationsmarkedet tog det positivt op, siger seniorporteføljemanager Martin Lundholm fra Spar Nord til Ritzau Finans.

- Der var ingen overraskelser, og det har fået obligationskurserne til at stige fra morgenstunden. Siden har vi dog fået foreløbige inflationstal fra de tyske delstater, og de indikerer, at målingen på landsplan kommer ud i den høje ende. Det har fået markedet til at sætte sig lidt, men kurserne ligger stadig netto højere, siger Martin Lundholm.

I Italien er der torsdag lidt usikkerhed om politikernes forhandlinger om næste års budgetunderskud. Renten på det toneangivende tiårige italienske papir ligger ved middagstid 7 basispoint højere end onsdag i 2,93 pct.

Læs også
Top job