Obligationer

Obligationer/åbning: Dansk rentestigning og italiensk bakgear

Det danske obligationsmarked præsterer rentestigninger mandag morgen, hvor renten på den tiårige danske statsobligation handles i 0,43 pct., hvilket er 4 basispoint højere end ved lukketid fredag, hvor renten sluttede dagen i 0,39 pct.

Renten på den tiårige amerikanske T-bond ligger på 3,20 pct. på markedet i Tokyo mandag morgen, stort set uændret fra fredag, efter at være startet med et fald.

I weekenden var der nyt fra Italien, hvor den italienske vicepremierminister var klar i spyttet. Regeringen i Italien kommer ikke til at ændre i sit forslag til et statsbudget i 2019 på trods af protester fra EU-Kommissionen og faldende kreditvurderinger. Det fik den italienske rente til at falde 20 basispoint.

Siden har det amerikanske kreditvurderingsbureau Moody's sænket vurderingen af Italien til det laveste niveau over "junk". Vurderingen lyder på "Baa3". Det skete efter obligationsmarkederne lukkede, og det har fået renten på den tiårige italienske statsobligation til at falde yderligere 22 basispoint mandag morgen.

Det er også i dag, Italien skal svare på klagen fra EU om det italienske statsbudget, og det kan få det til at vende på en tallerken.

- Moody’s undlod at sætte deres outlook på ”negativ”. Stemningen kan dog hurtigt vende, for Italien skal i dag svare på EU’s klage over det italienske budget, skrev makroøkonom i Sydbank Mathias Rømer Sproegel i bankens morgenbrev.

Senere på ugen kommer et andet amerikansk kreditvurderingsbureau, S&P, med en kreditvurdering af Italien.

- Vi venter, at S&P som minimum sætter Italiens gæld på negativt outlook. Et dediceret hak i tuden til en kreditvurdering lige over ”junk” kan give nye rentestigninger i Italien og rentefald i Danmark, skriver Mathias Rømer Sproegel i bankens morgenbrev.

Der er også nyt fra brexit-forhandlingerne, hvor næsten alt skulle være faldet på plads mellem EU og Storbritannien ifølge den britiske premierminister, Theresa May. Det vil premierministeren angiveligt sige i en tale i Underhuset mandag, skriver The Guardian og og nyhedsbureauet Reuters sent søndag aften.

Hen på formiddagen kommer der tal fra eurozonen i form af landenes gældsstatus for 2017.

Læs også
Top job