Obligationer

Obligationer/middag: Renten kryber forsigtigt op

En mere positiv stemning har vundet indpas på de europæiske aktiemarkeder torsdag middag, og på klassisk vis går den genfundne risikoappetit ud over obligationsmarkedet, hvor renterne viser stigende tendens.

Efter en handelsstart med en uændret rente på 0,33 pct. for den toneangivende danske tiårige statsobligation, er renten ved middagstid steget 1 forsigtigt basispoint til 0,34 pct. Imens holder renten på de familiære markeder i Tyskland og Frankrig sig på status quo.

Herhjemme faldt renten på den tiårige statsobligation onsdag 3 basispoint. Det bragte renten ned til det laveste niveau siden starten af september.

I Italien der mere fest på de finansielle markeder, efter at vicepremierminister Luigi Di Maio, der er leder af Femstjernebevægelsen, tirsdag bekræftede, at landet ikke har planer om at forlade euroen - men at der heller ikke er planer om at reducere underskuddet på budgettet for 2019, sådan som EU-Kommissionen kræver.

Den toneangivende italienske rente falder torsdag middag 9 basispoint, samtidig med at det toneangivende aktieindeks, FTSE MIB, løftes 1,4 pct.

Nøgletalsmæssigt har investorerne fået nye IFO-tal fra Tyskland, og de skuffede med indeks 102,8 for den samlede indikator mod et ventet indeks på 103,2 ifølge Bloomberg News. Især forventningsdelen af indekset var levere end ventet.

I eftermiddag vendes blikket mod USA og en stribe nøgletal, herunder ordreindgang af varige goder, nytilmeldte ledige og igangværende bolighandler.

Læs også
Top job