Obligationer

Obligationer/åbning: Renten kravler længere op trods ny handelsuro

Den danske obligationshandel starter med beskedne rentestigninger tirsdag morgen målt på det ledende tiårige statspapir, som udløber i 2027.

Her ligger renten efter kort tids handel i underkanten af 0,33 pct., hvilket er 1 basispoint højere end mandag eftermiddag, hvor renten lukkede i 0,32 pct. efter en stigning i løbet af dagen på 4 basispoint.

Den fortsatte rentestigning tirsdag morgen hænger sammen med en generel bedring i humøret på de finansielle markeder, som da også var hårdt ramt i sidste uge med fald på aktiemarkederne og som følge deraf rentefald på obligationsmarkederne.

- Over weekenden var der gode nyheder for Italien, som ikke fik nedjusteret sin kreditrating af S&P, hvilket drev renterne ned og mindskede merrenten i forhold til de europæiske kernelande, skriver chefstrateg Henrik Drusebjerg fra Carnegie i en kommentar.

Mandag aften blev der smidt lidt malurt i den gode stemning, da der var forlydender om, at USA gør klar til næste bølge af øgede toldsatser mod kinesiske varer. Det sker forud for et møde i november mellem USA's præsident, Donald Trump, og Kinas leder, Xi Jinping.

Men reaktionen i Europa ser altså ud til at være afdæmpet, idet renterne stiger en smule fra start, samtidig med at handlen med aktiefutures peger mod stigninger.

Tirsdag kan investorerne se frem til en stribe makroøkonomiske nøgletal, herunder opgørelsen over den tyske arbejdsløshed i oktober, første opgørelse over væksten i eurozonens bruttonationalprodukt i tredje kvartal, en endelig opgørelse over forbrugertilliden i eurozonen i oktober samt en foreløbig opgørelse over de tyske forbrugerpriser i oktober.

Læs også
Top job